voetbalzone

‘Verratti kan PSG na 416 wedstrijden verlaten voor twee Europese grootmachten’

Wessel Antes19 jul 2023, 12:25
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2023, 12:25
Advertentie

Marco Verratti, een van de pioniers van het hedendaagse Paris Saint-Germain, kan de Franse grootmacht na elf jaar verlaten. De dertigjarige middenvelder geniet volgens L'Equipe belangstelling van Atlético Madrid en twee grote Engelse clubs, waaronder Liverpool. Atlético voert inmiddels al gesprekken met PSG over de 55-voudig Italiaans international, die in Parijs nog tot medio 2026 vastligt. De elfvoudig kampioen van de Ligue 1 zet echter hoog in en mikt op een transfersom van 80 miljoen euro.

Het is al langer bekend dat Verratti openstaat voor een nieuwe uitdaging. In Italië ziet men de kleine controleur graag naar de Serie A komen, maar zaakwaarnemer Rafaela Pimenta heeft in een eerder stadium al aangegeven dat ook LaLiga tot de opties behoort. Atlético-trainer Diego Simeone is zeer gecharmeerd van Verratti, maar de Spaanse grootmacht bracht tot dusver nog geen bod uit op de middenvelder. Atlético is de afgelopen jaren een stuk zuiniger met de transferuitgaven, sinds de megatransfer van João Félix in de zomer van 2019 (127 miljoen euro).

Vorige maand kwam transfermarktexpert Fabrizio Romano met het nieuws dat Verratti een lucratief avontuur kan aangaan in de Saudi Pro League. Al-Hilal zou zelfs een bezoek hebben gebracht aan Parijs om met Pimenta in gesprek te gaan. Het lijkt er echter niet op dat Verratti het ziet zitten om Europa al te verlaten, daar hij nog volop sportieve ambities heeft. Het winnen van de Champions League staat daarbij bovenaan zijn wensenlijstje.

Een vertrek van Verratti bij PSG zou het einde van een tijdperk zijn. De kleine Italiaan werd in 2012 voor slechts twaalf miljoen euro overgenomen van Pescara. Sindsdien kwam Verratti in 416 officiële duels in actie voor PSG, waarin hij verantwoordelijk was voor 11 doelpunten en 61 assists. De doorgewinterde international van Italië wordt al jaren gezien als de motor van het Parijse sterrenensemble. Xavi Simons roemde hem onlangs als beste teamgenoot die hij ooit heeft gehad, terwijl hij bij PSG ook samenspeelde met Lionel Messi en Kylian Mbappé.

Bezig met laden …