voetbalzone

Verratti wordt door concrete interesse verleid om PSG na elf jaar te verlaten

Jonathan van Haaster27 jun 2023, 23:03
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2023, 23:03
Advertentie

Marco Verratti is mogelijk de volgende wereldster die deze zomer naar Saudi-Arabië verkast. Volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano is er vanuit dat land concrete interesse in de Italiaan. De journalist noemt geen club, al weet L'Équipe dat het gaat om Al-Hilal. Volgens de fameuze sportkrant is een delegatie van de club momenteel aanwezig in Parijs in de hoop tot een overeenkomst te komen met Paris Saint-Germain en Verratti. De middenvelder ligt bij PSG nog tot medio 2026 vast, waardoor de club een sterke onderhandelingspositie lijkt te hebben.

Of het daadwerkelijk van een overstap gaat komen, valt nog wel te bezien. Al-Hilal probeert Verratti te overtuigen, maar in deze fase wordt zijn eventuele komst bestempeld als 'niet makkelijk'. In de komende dagen zullen de volgende gesprekken plaatsvinden tussen Al-Hilal, PSG en Verratti. In een eerder stadium wakkerde Rafaela Pimenta, de zaakwaarnemer van Verratti, eind mei de geruchten over een mogelijke terugkeer naar Italië aan. "Een Italiaan denkt er, vroeger of later, altijd aan om naar huis te keren", vertelde zij tegenover Calciomercato. "Hij wil er altijd naartoe gaan. Ik kan niet zeggen dat dat niet voor hem geldt."

Eerder deze maand kwamen er vanuit Italiaanse media geluiden naar buiten dat Verratti op het verlanglijstje staat van AS Roma. De club van trainer José Mourinho zou hem graag op huurbasis overnemen met optie tot koop en denkt kans van slagen te hebben, omdat de rol van Verratti bij PSG minder prominent is dan in afgelopen jaren. In een reactie op die geruchten deed Pimenta weinig moeite om de geruchten over een transfer naar de Italiaanse hoofdstad te ontkennen. "Hij is nu op vakantie, laat hem zijn en dan zullen we het wel zien", vertelde ze aan Tuttomercatoweb. "De transferwindow is nog niet eens geopend", vertelde Pimenta later tegenover Sky Sport. "Ik wil er niet veel over kwijt. Er moeten beslissingen worden genomen over zijn toekomst, die nog onzeker is. Maar het is nog vroeg in de window."

Mocht Verratti kiezen voor een overstap naar Al-Ahli, dan wordt hij bij die club teamgenoot van Kalidou Koulibaly en Rúben Neves. Zij kwamen eerder deze zomer over uit de Premier League. Het Saudische voetbal is aan een enorme opmars bezig. In 2022 werd Cristiano Ronaldo binnengehaald als de nieuwe ster van Al-Nassr, maar vooral in de zomer van 2023 wordt de ene na de andere ster in verband gebracht met een overstap naar het Midden-Oosten. Karim Benzema en N'Golo Kanté verruilden hun clubs Real Madrid en Chelsea al voor Al-Hilal, terwijl het ook een kwestie van tijd lijkt te zijn voor de transfers van onder meer Hakim Ziyech en Édouard Mendy worden bevestigd. Verratti speelt al sinds de zomer van 2012 voor PSG en kwam sindsdien tot 416 wedstrijden voor de club, waarmee hij negenmaal landskampioen werd.

Bezig met laden …