voetbalzone

Verregaande interesse voor Edson Álvarez: Ajax stelt prijskaartje vast

Mart Oude Nijeweeme15 mei 2023, 16:21
Laatst bijgewerkt: 15 mei 2023, 16:21
Advertentie

De Bundesliga lijkt de nieuwe bestemming te worden voor Edson Álvarez. De Telegraaf en Voetbal International weten dat Borussia Dortmund en Bayern München in een hevige strijd verwikkeld zijn geraakt om de diensten van de Ajacied. BVB volgt Álvarez al geruime tijd en zou bereid zijn om ver te gaan. Ajax, dat afgelopen winter 63 miljoen euro kon krijgen voor de Mexicaan, heeft nu een prijskaartje van veertig miljoen euro vastgesteld.

Verwacht wordt dat Dortmund en Bayern, die nog geen officieel bod indienden bij Ajax, spoedig contact zullen opnemen met Sven Mislintat om over de contractsituatie van Álvarez te spreken. De middenvelder is dit seizoen een van de dragende krachten en lijkt niet langer binnenboord te houden. Door zijn tot medio 2025 lopende contract kan Ajax wel een aanzienlijke transfersom vragen. Geïnteresseerde clubs dienen minimaal veertig miljoen op tafel te leggen.

De twee clubs die de meeste aanspraak lijken te maken op de komst van Álvarez zijn Dortmund en Bayern. Thomas Tuchel liet vorig jaar al doorschemeren gecharmeerd te zijn van de Mexicaan en bracht als manager van Chelsea al een bod uit van 63 miljoen euro. Daar ging de leiding van Ajax niet mee akkoord. De Engelse grootmacht meldde zich afgelopen zomer een dag voordat de transferwindow sloot. De middenvelder had de mogelijkheid om bij Chelsea het viervoudige te verdienen.

Álvarez werd in de zomer van 2019 voor vijftien miljoen euro door Ajax overgenomen van het Mexicaanse América. Sindsdien staat de teller op 144 wedstrijden in alle competities, waarin hij 13 keer wist te scoren en 6 keer als aangever fungeerde. Álvarez kan bij Bayern worden herenigd met Ryan Gravenberch, Daley Blind en Noussair Mazraoui. Bij Dortmund ligt een weerzien met Sébastien Haller op de loer. Een tweestrijd tussen beide Duitse topclubs zou de prijs van de Mexicaans international kunnen opdrijven.

Bezig met laden …