voetbalzone

‘Vertonghen is als een Rolls-Royce, hij is van onschatbare waarde’

Erik van Dam01 mei 2013, 19:39
Laatst bijgewerkt: 01 mei 2013, 19:39
Advertentie
/

Tottenham Hotspur staat op de vijfde plaats en is dus nog allesbehalve zeker van kwalificatie voor de Champions League, iets waarop vurig wordt gehoopt in Noord-Londen. Voor Jan Vertonghen kan het jaar echter sowieso niet meer stuk. De Belg paste zich moeiteloos aan op White Hart Lane en hij werd onlangs opgenomen in het PFA-elftal van het jaar. Ploeggenoot Scott Parker is dan ook onder de indruk van de ex-Ajacied.

Vertonghen speelde dit seizoen al dertig wedstrijden in de Premier League en hierin scoorde hij vijf keer, bovendien leverde hij drie assists. In totaal miste de linkspoot slechts vijf van de in totaal vijftig wedstrijden van the Spurs dit seizoen. “Je verwachtte waarschijnlijk niet dat ik iets anders zou zeggen, maar Jan is gewoonweg fantastisch, een geweldige speler”, looft Parker zijn teamgenoot op de officiële website van Tottenham.

“Hij heeft erg veel zelfvertrouwen aan de bal, werkt hard, is een atleet en je weet zelf wat voor een doelpunten hij al gemaakt heeft”, vervolgt de middenvelder. “Hij is enorm belangrijk geweest voor ons dit seizoen en hij wordt alleen maar beter. Hij is ook nog eens erg technisch. Hij is als een Rolls-Royce; hij past zich buiten het veld moeiteloos aan en heeft erop een paar keer mooi gescoord. Hij is van onschatbare waarde”, besluit Parker.

Bezig met laden …