voetbalzone

Vertrek Chuba Akpom in de maak? ‘Entourage Ajax-aanvaller sprak al met club’

Jan Hoeksema11 aug 2024, 15:59
Laatst bijgewerkt: 11 aug 2024, 16:11
Advertentie

Chuba Akpom staat mogelijk voor een snel vertrek uit Amsterdam. De spits van Ajax mag richting het einde van de transferwindow vertrekken, om op die manier inkomsten te genereren voor ingaande transfers. BILD verzekert zondag dat VfB Stuttgart in Akpom een versterking ziet en zelfs al met de aanvaller sprak.

Akpom zou één van de twee opties zijn die wordt overwogen door de Duitse Champions League-deelnemer. De andere naam is die van Armando Broja, de voormalig Vitesse-spits die deze zomer bij Chelsea mag vertrekken.

Stuttgart zou volgens de Duitse krant al gesproken hebben met Akpoms management. Hoe de Engelsman met Nigeriaanse roots tegenover een mogelijke overstap naar de Bundesliga aankijkt, is onbekend.

Ajax staat naar alle waarschijnlijkheid wel open voor een transfer van Akpom naar Stuttgart. De miljoenenaankoop mag vertrekken uit de Johan Cruijff ArenA, daar hij een aanzienlijke transferwaarde vertegenwoordigt.

Mogelijk wordt Wout Weghorst de vervanger van Akpom. De Oranje-international staat al langer in de sluimerende belangstelling van Ajax, dat pas kan doorpakken als het spelers verkocht heeft.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …