voetbalzone

‘Vertrek Anastasios Douvikas aanstaande: nieuwe bestemming lijkt bekend’

Mart Oude Nijeweeme17 jul 2023, 10:01
Laatst bijgewerkt: 17 jul 2023, 10:01
Advertentie

Het heeft er alle schijn van dat Anastasios Douvikas komend seizoen niet meer in het shirt van FC Utrecht te bewonderen is. De spits staat volgens verschillende Italiaanse media in de nadrukkelijke belangstelling van Lazio. Douvikas sluit vanwege interlandverplichtingen maandag voor het eerst deze voorbereiding aan bij Utrecht, maar het is dus de vraag voor hoe lang.

Waar eerder Galatasaray en Borussia Mönchengladbach al interesse toonden in de diensten van Douvikas, lijkt nu Lazio de beste papieren te hebben. De Italianen dienen wel diep in de buidel te tasten. Utrecht verlangt naar verluidt 'de hoofdprijs' voor zijn topscorer. Gesproken wordt over een bedrag van minimaal tien miljoen euro exclusief bonussen. De club is ondertussen met Bas Dost in gesprek over een contractverlenging.

Stef de Bont stelde vorige week al dat Utrecht 'goud in handen heeft' met Douvikas. "Hij is jong, Grieks international, kan goede data overleggen en heeft een doorlopend contract. Om nog maar te zwijgen van de topscorersbonus", aldus de clubwatcher namens Voetbal International. "We hebben het over een makkelijk scorende spits, begin twintig, die zich heeft bewezen in de Nederlandse subtop."

Douvikas kwam afgelopen seizoen tot liefst 19 treffers in 32 competitieduels, wat hem samen met Xavi Simons de topscorerstitel opleverde. Dat de Griek dat aantal heeft gehaald is knap te noemen, daar Utrecht niet bepaald uitblonk en uiterst wisselvallig was. De Domstedelingen kwamen in totaal 55 keer tot scoren. Door de 4 assists die Douvikas ook nog afleverde, had hij een aandeel in maar liefst 42 procent van de totale productie.

Bezig met laden …