voetbalzone

Vertrek bij Ajax lijkt logisch door aanwezigheid Bergwijn en Tadic

Rian Rosendaal04 jul 2023, 09:00
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2023, 09:00
Advertentie

Sontje Hansen heeft weloverwogen gekozen voor NEC, zo verklaart de 21-jarige vleugelaanvaller in een interview met Voetbal International. Ajax wilde graag langer door met de buitenspeler, die zelf voelde dat hij beter voor een vertrek uit Amsterdam kon kiezen. Hansen maakte in de afgelopen jaren furore bij Jong Ajax, al bleef een doorbraak in de hoofdmacht van de Amsterdammers uit.

"Ik dacht eerst dat het moeilijk zou zijn om Ajax na tien jaar te verlaten, maar dat viel mee", zo verklaart Hansen, die in Nijmegen voor vier seizoenen tekende deze zomer. "De laatste jaren waren minder voor mij. Ik had last van blessures en speelde minder. Het was moeilijk. Afgelopen seizoen hoopte ik op meer kansen in het eerste, helaas kreeg ik die niet. Het klopt dat Ajax met me door wilde, maar ik ben nu 21 jaar. Ik moet gaan spelen." De jonge aanvaller verliet de Johan Cruijff ArenA met twee duels in het eerste elftal achter zijn naam.

Hansen zag de concurrentiestrijd bij Ajax enorm toenemen, waardoor zijn kansen op speeltijd slonken. "Ik zie ook dat Ajax de laatste jaren meer aanvallers koopt, waardoor de concurrentiestrijd nog zwaarder wordt. Het is voor mij lastig om de strijd aan te gaan met iemand als Steven Bergwijn of Dusan Tadic." Hansen ziet momenteel een Ajacied die min of meer in hetzelfde schuitje zit. "Kijk naar iemand als Francisco Conceição. Topspeler, vind ik echt. Maar hij speelt ook niet en staat boven mij in de pikorde. Dan denk ik dat het een goede keuze is om te vertrekken en hier meer aan spelen toe te komen."

Bewust NEC gekozen
FC Augsburg, Standard Luik en diverse clubs uit de Eredivisie zaten ook achter Hansen aan. Het gevoel bij NEC was echter van het begin heel prettig. "De eerste gesprekken met NEC bij mij thuis waren meteen goed. Ik voelde een fijne energie en NEC heeft goede ambities. Ik wil graag mijn steentje bijdragen om die ambities waar te maken." Hansen kan overal in de voorhoede uit de voeten, maar richt zich vooral op de posities op de vleugels.

Bezig met laden …