voetbalzone

Vertrek bij Napoli lonkt: ‘Kans is zestig procent dat hij naar China gaat’

Gijs Freriks22 mei 2018, 12:52
Laatst bijgewerkt: 22 mei 2018, 12:52
Advertentie

Marek Hamsik gaat Napoli waarschijnlijk verlaten. De dertigjarige middenvelder heeft nog een contract tot medio 2020 en heeft nog maar elf wedstrijden nodig om het wedstrijdenrecord in Stadio San Paolo te verbreken, maar zijn vader erkent dat een transfer naar de Chinese Super League lonkt.

De 101-voudig international van Slowakije kan in China tien miljoen euro per jaar verdienen. “De interesse is serieus, maar de onderhandelingen zijn niet eenvoudig. Marek heeft drie jaar niet nagedacht over een vertrek en focuste zich enkel op het winnen van de Scudetto, maar in dat laatste is hij niet geslaagd. Het probleem is alleen dat dit niet de hoofdtransferperiode in China is, die is pas in de winter. Dus de eerste vraag is wanneer Marek naar China zou gaan”, aldus vader Richard in Pravda.

“Clubs hebben in de huidige window andere ideeën, het Aziatische seizoen komt eraan en de clubs mogen maar een beperkt aantal buitenlanders in hun selectie hebben zitten. Daar komt bij dat Marek nog een driejarig contract heeft, dus het is aan zijn werkgever en zaakwaarnemer. Momenteel is de kans zestig procent dat hij naar China gaat, denk ik. Zijn zaakwaarnemer Juraj Venglos gaat praten met de voorzitter (Aurelio De Laurentiis, red.)”

Als Hamsik naar China gaat, dan hoeft hij er volgens zijn pa niet voor te vrezen dat hij niet meer wordt opgeroepen door bondscoach Jan Kozak. “Er zijn veel gevallen geweest waarbij een speler in China nog steeds wordt opgeroepen voor zijn land. Een van hen is Ezequiel Lavezzi, die al drie jaar in China speelt.”

Bezig met laden …