voetbalzone

Vertrek Harry Kane lijkt onafwendbaar na mededeling van boven

Tom Rofekamp24 jul 2023, 08:35
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2023, 08:35
Advertentie

Harry Kane lijkt definitief op weg naar de uitgang bij Tottenham Hotspur. Volgens The Telegraph heeft voorzitter Daniel Levy de opdracht gekregen de spits te verkopen, tenzij hij een nieuwe verbintenis ondertekent. Kane gaf echter al aan dat niet meer te willen doen. Paris Saint-Germain en Bayern München zitten op het vinkentouw.

"Zolang hij maar niet gratis vertrekt." Dat is wat Spurs-eigenaar Joe Lewis onlangs aan Levy vertelde in een privégesprek. Kanes contract loopt volgend jaar zomer af en hij zou dan kunnen gaan en staan waar hij wil. De topscorer aller tijden van Tottenham gaf al aan nog maximaal één jaar voor de club te willen spelen, zo meldde The Times onlangs.

Kane kon een megacontract tekenen bij Tottenham, tegen een jaarsalaris van meer dan twaalf miljoen euro. Momenteel staat de goalgetter voor 200.000 pond per week, omgerekend zo'n 234.000 euro, op de loonlijst. De Engelsman liet na twee weken bedenktijd weten niet op het voorstel te willen ingaan. Een vertrek naar PSG of Bayern lijkt daarom aannemelijk.

Laatstgenoemde club denkt goede kans te maken op de bijna dertigjarige spits. Het zag echter al twee boden, van 70 en 80 miljoen euro, naar de prullenbak verwezen worden door Tottenham. De Londenaren hebben de vraagprijs vastgesteld op zo'n 115 miljoen euro. Sinds kort praat Kane ook met PSG. Het Spaanse Relevo wist van 'positieve' gesprekken met de Parijzenaren, al legden die nog geen officieel bod neer in Engeland. Ook Manchester United heeft interesse, maar focust zich nu vooral op de komst van Rasmus Højlund.

Bezig met laden …