voetbalzone

Vertrek Kaká bij Milan lijkt nabij: ‘Zijn komst is min of meer zeker’

Daniel Cabot Kerkdijk20 jun 2014, 00:45
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2014, 00:45
Advertentie
voetbalzone

Het lijkt erop dat de wegen van Kaká en AC Milan scheiden. De 32-jarige middenvelder keert naar alle waarschijnlijkheid terug bij Sao Paulo, de club waar hij zijn loopbaan startte. Dankzij een clausule mag de Braziliaan tot 30 juni gratis bij de Italiaanse club vertrekken.

"Ik kan zeggen dat de komst van Kaká min of meer zeker is", zei Miguel Aidar, president van São Paulo, over de situatie rondom de 87-voudig international. Na nog geen zestig duels in de hoofdmacht van Sao Paulo ging Kaká in 2003 voor 8,5 miljoen euro naar AC Milan, waar hij zes seizoenen succesvol was en een transfer van 68,5 miljoen euro naar Real Madrid verdiende.

Bij Real Madrid haalde Kaká, mede door blessureleed, nimmer zijn niveau. Een jaar geleden keerde de middenvelder ‘gratis’ terug naar Milan, waar hij een tweejarig contract ondertekende. Aan de hand van enkele variabele clausules kon Real Madrid nog wat aan het vertrek van de Braziliaan verdienen, maar dat was in het matige seizoen 2013/14 een utopie. Nu wacht een terugkeer naar Sao Paulo.

Bezig met laden …