voetbalzone

Vertrek Van Ewijk nu wél dichtbij? Champions League-deelnemer meldt zich

Wessel Antes19 jul 2023, 16:10
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2023, 16:10
Advertentie

Milan van Ewijk geniet concrete belangstelling van FC Porto, zo meldt de Leeuwarder Courant woensdag. Sc Heerenveen mikt volgens de oudste dagelijkse krant van Nederland op de hoofdprijs voor de Amsterdamse rechtsback. De 22-jarige Van Ewijk, voor wie Anderlecht en Coventry City zich eerder al hebben gemeld deze zomer, ligt in Friesland nog tot medio 2025 vast. Volgens Transfermarkt is de vleugelverdediger momenteel 6 miljoen euro waard.

Van Ewijk ligt goed in de markt, daar ook Sporting Portugal en FC Augsburg de ontwikkelingen rondom de rechtspoot volgen. Zij behoren echter nog niet tot het groepje clubs dat echt door heeft gepakt voor de diensten van Van Ewijk. Duidelijk is in ieder geval dat Heerenveen de achtvoudig jeugdinternational van Jong Oranje niet zomaar laat gaan. Journalist Sander de Vries rept over ‘de hoofdprijs’, maar noemt daarbij geen bedrag. Van Ewijk zelf zou graag de volgende stap in zijn carrière zetten.

Waar werd verwacht dat Van Ewijk na het jeugd-EK snel zou vertrekken bij Heerenveen, is de verdediger nog altijd contractspeler in het Abe Lenstra Stadion. Met Porto, dat in het afgelopen seizoen op de tweede plaats eindigde in Portugal, kan hij voor het eerst in zijn carrière de Champions League ingaan. In Estádio do Dragão zou Van Ewijk moeten gaan concurreren met João Mário, Rodrigo Conceição en Carraça.

In de zoektocht naar een opvolger van Van Ewijk viel eerder de naam van rechtsback Denzel Hall, die mag vertrekken bij Feyenoord. De Rotterdammer traint momenteel mee met het beloftenelftal van de regerend landskampioen, in afwachting van een nieuwe club. Of dat Heerenveen wordt, zal nog moeten blijken. Bij Feyenoord ligt Hall namelijk nog tot medio 2024 vast, waardoor het mogelijk is dat de Rotterdammers enkele tonnen verwachten voor de vleugelverdediger. Heerenveen heeft met Zweed Hussein Ali momenteel slechts een back-up voor Van Ewijk achter de hand.

Bezig met laden …