voetbalzone

Vertrek Ziyech bij Chelsea dichterbij dan ooit: gesprekken in volle gang

Noel Korteweg17 jun 2023, 13:40
Laatst bijgewerkt: 17 jun 2023, 13:40
Advertentie

Hakim Ziyech is in gesprek met Al-Nassr uit Saudi-Arabië, zo meldt Footmercato en wordt bevestigd door Fabrizio Romano. De dertigjarige aanvaller annex middenvelder van Chelsea staat niet onwelwillend tegenover een transfer naar de club waar Cristiano Ronaldo speelt. De onderhandelingen met de ex-Ajacied zijn in volle gang.

Ziyech stond afgelopen winter al op het punt om Chelsea achter zich te laten. De spelmaker was aanwezig op het hoofdkantoor van Paris Saint-Germain op Deadline Day om zijn transfer af te ronden, maar administratief geblunder van the Blues zorgde ervoor dat de deal niet rondkwam. De Londenaren verstuurden naar verluidt drie keer de verkeerde documenten op en toen eenmaal de juiste papieren werden verzonden, was het al te laat. Ziyech keerde vervolgens noodgedwongen terug naar Engeland om het seizoen af te maken bij Chelsea.

De 52-voudig Marokkaans international ligt nog tot medio 2025 vast op Stamford Bridge, maar het lijkt erop dat er deze zomer een definitief einde komt aan zijn dienstverband in Londen. Chelsea betaalde in de zomer van 2020 veertig miljoen euro aan Ajax om Ziyech over te nemen, maar de spelmaker wist nooit echt een vaste plek te veroveren. Nu kan Al-Nassr dus uitkomst bieden. De gesprekken met de club uit Saudi-Arabië bevinden zich in een vergevorderd stadium. Steeds meer topspelers kiezen voor een dienstverband in de Saudi Pro League. Na Ronaldo maakte Karim Benzema de overstap naar Al-Ittihad, terwijl N’Golo Kanté op het punt staat om zich te verbinden aan dezelfde club.

Pierre-Emerick Aubameyang staat ook in de belangstelling van clubs uit Saudi-Arabië, zo meldt Romano. Zowel Aubameyang als Ziyech kreeg dit seizoen weinig speeltijd van managers Thomas Tuchel, Graham Potter en Frank Lampard. Ziyech kwam slechts 24 duels in actie waarvan negen als bassispeler, waarin hij goed was voor drie assists. De 33-jarige Aubameyang kwam afgelopen zomer over van Barcelona en maakte in 22 wedstrijden zijn opwachting. De Gabonees werd het slachtoffer van het koopgedrag van the Blues in de winterstop, aangezien hij niet eens werd ingeschreven voor de knock-outfase van de Champions League.

Bezig met laden …