voetbalzone

Vertrekkende Gerrard brengt dringend advies uit aan teamgenoot

Erik van Dam14 mei 2015, 15:33
Laatst bijgewerkt: 14 mei 2015, 15:33
Advertentie

Steven Gerrard is bezig aan zijn laatste weken bij Liverpool. In de zomer vertrekt de lang dienende middenvelder bij de club en gaat hij verder in de Verenigde Staten, bij Los Angeles Galaxy. Gerrard hoopt dat hij in de zomer niet leest en hoort dat teamgenoot Raheem Sterling vertrekt van Anfield. De aanvoerder geeft hem het dringende advies zijn contract bij the Reds te verlengen.

voetbalzone

Sterling en Liverpool steggelen al lange tijd over een nieuw contract en de twintigjarige Engelsman heeft nog altijd niet bijgetekend. Zijn huidige verbintenis loopt nog twee jaar door, maar Liverpool zou heel graag zien dat Sterling een nieuw, vijfjarig contract aangaat met de club. Hij kan een forse salarisverhoging tegemoet zien, maar aarzelt toch. De Engelse media vermoeden dat hij uit is op een lucratief contract bij een andere club.

Of dat zo is weet Gerrard niet, maar hij hoopt wel dat Sterling gewoon blijft. “In mijn optiek zou hij moeten verlengen, maar ik heb daar niet de hand in. Mijn advies aan Raheem is dat hij een trainer moet hebben, die in hem gelooft en hem coacht. En er is in dat opzicht geen betere man denkbaar dan Brendan Rodgers. Brendan is een fantastische trainer. Het gevaar is dat jonge voetballers alles te snel willen, maar dan gaan ze naar een andere club en worden ze een nummer in plaats van een persoon”, zegt Gerrard.

Voormalig verdediger Phil Thompson van Liverpool zei dinsdag nog dat hij denkt, dat het de club niet zal lukken Sterling te behouden. “Hij heeft aangetoond dat hij klaar is voor het echte werk en is bereid om te vertrekken”, sprak Thompson, die ook aangaf dat Sterling zich op een plek op de flanken moet richten, áls hij echt blijft. “Liverpool heeft iemand nodig die ten minste 15 competitiedoelpunten en 25 goals in alle competities maakt. Sterling is die speler niet. Hij betekent veel voor de ploeg, maar hij heeft niet veel doelpunten in zich.”

Bezig met laden …