voetbalzone

Vertrekt Geertruida bij Feyenoord? 10 potentiële opvolgers op een rij

Wessel Antes06 jul 2023, 05:00
Laatst bijgewerkt: 06 jul 2023, 05:00
Advertentie

Lutsharel Geertruida hoopt op korte termijn de overstap te maken naar RB Leipzig. Volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano is de drievoudig international van het Nederlands elftal zelf al persoonlijk rond met die Roten Bullen. Indien Feyenoord akkoord gaat met een vertrek van de 22-jarige Rotterdammer, moet algemeen directeur Dennis te Kloese op zoek naar een geschikte vervanger. Voetbalzone zet tien mogelijke opvolgers van Geertruida op een rij!

Een van de grootste kwaliteiten van Geertruida is zijn multi-inzetbaarheid. De rechtspoot kan zowel centraal achterin als op de rechtsbackpositie uit de voeten en was daarmee een unieke kracht in het kampioenselftal van trainer Arne Slot. Omdat weinig spelers over diezelfde eigenschap beschikken, kijken we voor zijn opvolging naar vijf rechtsbacks en vijf centrumverdedigers. Een aantal kandidaten zijn actief in de Eredivisie, maar een paar namen zullen de gemiddelde voetballiefhebber minder bekend voorkomen.

Joshua Brenet (FC Twente)
De eerste optie op de rechtsbackpositie is direct een van de goedkopere oplossingen: Joshua Brenet. De Limburgse rechtsback ligt bij FC Twente nog tot medio 2024 vast, maar mag vanwege een clausule in zijn contract voor slechts 1,16 miljoen euro vertrekken uit Enschede. Net als Geertruida vult Brenet zijn rol als rechtsback in door veel in te schuiven naar het middenveld. In balbezit lijkt hij een stabielere factor dan Marcus Pedersen, die Feyenoord nog altijd in de gelederen heeft. Brenet toonde zich in het afgelopen seizoen tevens als een extra aanvallend wapen: in 41 officiële wedstrijden was hij goed voor 10 doelpunten en 4 assists.

voetbalzone

Milan van Ewijk (sc Heerenveen)
Sc Heerenveen-rechtsback Milan van Ewijk is geen onbekende voor Feyenoord. De pijlsnelle vleugelverdediger speelde jarenlang in de Rotterdamse jeugdopleiding, waar hij teamgenoot was van onder meer Geertruida, Orkun Kökçü, Quinten Timber en Quilindschy Hartman. De 22-jarige Van Ewijk maakt er geen geheim van graag de stap naar de Nederlandse top te willen maken, al zullen geïnteresseerde clubs met een behoorlijke transfersom over de brug moeten komen. Volgens Transfermarkt vertegenwoordigt de jeugdinternational, die in Friesland nog tot medio 2025 vastligt, een marktwaarde van zo’n zeven miljoen euro.

voetbalzone

Julián Araujo (Barcelona B)
Feyenoord dat shopt bij Barcelona? Dat kan deze zomer goed mogelijk zijn! Volgens diverse Spaanse media staat Mexicaan Julián Araujo hoog op het Rotterdamse wensenlijstje. Hoewel de 21-jarige rechtsback pas sinds januari op de Catalaanse loonlijst staat, zou Barça bereid zijn mee te werken aan een vertrek. De Spaanse landskampioen wil het transferbudget opkrikken en alle beetjes helpen daarbij. Volgens Transfermarkt is Araujo momenteel 3,5 miljoen euro waard, een half miljoen minder dan het bedrag dat Barcelona voor hem betaalde aan Los Angeles Galaxy zes maanden geleden.

voetbalzone

Killian Sardella (RSC Anderlecht)
Killian Sardella, naar wie Feyenoord volgens de Belgische journalist Sacha Tavolieri al geïnformeerd heeft, kan op alle vier de plekken achterin uit de voeten. In de 67 officiële wedstrijden die hij de afgelopen jaren voor Anderlecht speelde stond hij het vaakst als rechtsback gepositioneerd (28 keer). De 21-jarige Sardella, die in België te boek staat als een groot talent, slaagt er in Brussel vooralsnog niet in een vaste basisplek te veroveren. De zevenvoudig jeugdinternational van België staat daardoor niet onwelwillend tegenover een transfer naar De Kuip.

voetbalzone

Rick Karsdorp (AS Roma)
Rick Karsdorp keerde in het seizoen 2019/20 al eens tijdelijk terug bij Feyenoord. De inmiddels 28-jarige rechtsback brak vervolgens alsnog door bij AS Roma, maar stond in het afgelopen seizoen op gespannen voet met trainer José Mourinho. Karsdorp kwam slechts 986 speelminuten in actie, verdeeld over 18 optredens. Een vertrek uit de Italiaanse hoofdstad lijkt de beste optie te zijn voor de Schoonhovenaar, die bij Roma nog tot medio 2025 vastligt. Nu Feyenoord flinke transfersommen ontvangt en gaat deelnemen aan de Champions League is de Stadionclub financieel wellicht in staat om Karsdorp definitief over te nemen.

voetbalzone

Thomas Beelen (PEC Zwolle)
PEC Zwolle-verdediger Thomas Beelen staat in de belangstelling van nagenoeg alle Nederlandse topclubs. De kersverse promovendus vraagt naar verluidt drie miljoen euro voor de rechtsbenige mandekker. Net als Geertruida blinkt Beelen uit in balbezit, terwijl hij ook behoorlijk snel is. In het afgelopen seizoen liep de Harderwijker alle gaten dicht voor routiniers Bram van Polen en Bart van Hintum. Omdat er meerdere kapers op de kust zijn, zal Feyenoord snel moeten handelen om Beelen aan te trekken.

voetbalzone

Xavier Mbuyamba (FC Volendam)
Nu Mees Hilgers heeft verlengd bij Twente, blijven er binnen de muren van de Eredivisie weinig interessante opties over voor Feyenoord. De 21-jarige Xavier Mbuyamba van FC Volendam blijft echter een ruwe diamant. De Maastrichter, die een deel van zijn jeugdopleiding genoot bij Europese grootmachten Barcelona en Chelsea, kende een uitstekend debuutseizoen in de Eredivisie. De fysiek sterke verdediger beschikt net als Geertruida over een extra wapen: aanvallend koppen. In 28 competitieduels wist Mbuyamba dit seizoen 5 keer te scoren. De rechtspoot ligt in Volendam nog voor twee seizoenen vast.

voetbalzone

Ismaël Doukouré (RC Strasbourg)
De naam van Ismaël Doukouré zong afgelopen winter al rond in De Kuip, maar toen kozen de Rotterdammers met Neraysho Kasanwirjo voor de goedkopere optie. Inmiddels is het de vraag of Strasbourg-verdediger Doukouré nog haalbaar is. De negentienjarige Fransman heeft zich in de Ligue 1 ontwikkeld tot basisspeler en is volgens Transfermarkt inmiddels zes miljoen euro waard. Mocht Feyenoord bereid zijn flink te investeren, lijkt Doukouré in alles de perfecte opvolger van Geertruida. De rechtspoot kan centraal achterin, als rechtsback en op het middenveld uit de voeten en is jeugdinternational van les Bleus.

voetbalzone

Adamo Nagalo (FC Nordsjaelland)
Het volgende pareltje uit de befaamde Right to Dream Academy, waarin onder meer Ajacied Mohammed Kudus werd vormgegeven. Adamo Nagalo is een twintigjarige verdediger die in Denemarken speelt voor FC Nordsjaelland. Hij blinkt uit met zijn fysieke staat van dienst en scherpe intercepties. Volgens Transfermarkt is Nagalo momenteel zo’n vijf miljoen euro waard, al lijkt Nordsjaelland in te zetten op een hogere transfersom. Een stap naar de Eredivisie lijkt ideaal te zijn voor deze krachtpatser, die al twee interlands speelde voor Burkina Faso.

voetbalzone

Martin Vitík (Sparta Praag)
De Tsjechische markt is een interessante gebleken voor Feyenoord, daar de Rotterdammers vorige zomer Dávid Hancko oppikten bij Sparta Praag. De linkspoot speelde zich geruisloos in het kampioenselftal van Slot. De Fortuna Liga herbergt momenteel ook interessante rechtsbenige opties. De twintigjarige Martin Vitík (Sparta Praag), die in het verleden al 32 wedstrijden naast Hancko speelde, timmert hard aan de weg. Rudí zullen de Rotterdammers echter niet opnieuw laten wegkomen met een koopje. Naast Vitík is Igoh Ogbu (Slavia Praag) een interessante optie die actief is op het hoogste niveau van Tsjechië.

voetbalzone
Bezig met laden …