voetbalzone

Vertrokken Bielsa blijft mogelijk toch aan als bondscoach Chili

Thijs Post23 nov 2010, 15:38
Laatst bijgewerkt: 23 nov 2010, 15:38
Advertentie

De kans bestaat dat Marcelo Bielsa toch aanblijft als bondscoach van Chili. De keuzeheer moest van de nieuwe voorzitter van de Chileense voetbalbond (ANFP), Jorge Segovia, vertrekken bij La Roja: de twee liggen elkaar niet. Nu bekend is geworden dat een bedrijf van Segovia financiële steun geeft aan de Chileense voetbalclub Unión Española, waar hij tevens voorzitter van is, staat de positie van de nieuwbakken preses ter discussie.

/

De krant Ole laat weten dat Segovia ‘ongeschikt is om naast zijn taak als voorzitter van Unión Española een functie binnen de voetbalbond ANFP te vervullen’. Segovia probeert ondertussen zijn hachje te redden: hij heeft een bedrijfje dat handelt in olijven aangeboden aan Bielsa en laat weten dat de coach zijn eerste keus is om als bondstrainer te fungeren.

“Ik heb altijd gezegd dat Marcelo Bielsa de eerste keus was om als trainer van de selectie te fungeren, maar hij heeft zelf besloten op te stappen”, verklaart de bestuurder dinsdag. “Als hij beslist om door te gaan bij de bond zou ik opgetogen zijn: hij is de beste coach die we hebben.”

Bezig met laden …