voetbalzone

Vertrokken Bielsa lekt mailtje over Lazio: ‘Ik heb geen andere keus’

Gijs Freriks08 jul 2016, 22:24
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2016, 22:24
Advertentie

Marcelo Bielsa heeft gereageerd op het statement dat Lazio donderdagochtend naar buiten bracht. De Romeinen lieten weten dat de Argentijn definitief niet de nieuwe trainer wordt en dat hij daarmee ‘gemaakte afspraken en overeenkomsten’ heeft geschonden. Bielsa speelt de club uit Rome echter de zwarte piet toe.

/

De zestigjarige El Loco heeft de mail die hij donderdag naar directeur Igli Tare stuurde, gedeeld met Fox Sports. Daarin valt het volgende te lezen: “Ik wil graag mededelen dat ik heb besloten om te vertrekken als trainer van jullie club. Ik en mijn stafleden hebben die beslissing genomen omdat enkele door voorzitter Claudio Lotito toegezegde acties uit het opgestelde plan van aanpak nog niet zijn uitgevoerd.”

“Er waren mij voor 5 juli vier versterkingen beloofd, maar die zijn allemaal nog niet gearriveerd. Ze wisten dat het uitblijven van versterkingen een ontbindende voorwaarde in mijn contract zou zijn. De situatie is momenteel erg onzeker en aangezien de voorbereiding over een paar dagen start, heb ik geen andere keus. Ik heb duidelijk gemaakt dat ik voor mijn aanpak tijd met de spelers nodig heb om hen goed op te trainen.”

“Het is belangrijk om te weten dat ik geen andere contractaanbiedingen heb ontvangen. We zullen binnenkort de papieren ter bevestiging jullie doen toekomen en alleen wanneer noodzakelijk, zal ik mijn standpunt ten aanzien van deze situatie uitleggen aan de media”, besluit Bielsa, die wordt genoemd als mogelijke nieuwe bondscoach van Argentinië en bij Lazio wordt opgevolgd door Simone Inzaghi, die ook al ad-interim was.

Bezig met laden …