voetbalzone

Vertrokken Rits: 'Ik heb geen seconde spijt van mijn keuze voor Ajax'

Matthijs van Laar07 jan 2013, 10:44
Laatst bijgewerkt: 07 jan 2013, 10:44
Advertentie

Mats Rits zegt ‘geen seconde spijt’ te hebben van zijn keuze voor Ajax. Het Belgische toptalent koos anderhalf jaar geleden voor een avontuur bij de Nederlandse grootmacht, maar kon, mede door blessureleed, niet aan de verwachtingen voldoen. Zondag werd bekend dat de negentienjarige middenvelder Amsterdam zal verruilen voor Mechelen. “Ajax wilde me houden en bood me een contractverlenging aan, maar ik had daar niet het beste gevoel bij."

/

Rits zegt dat meer clubs hem wilde hebben. “Maar Mechelen sprak me het meest aan. Het was tijd voor een volgende stap in mijn carrière. Ik moet nu vooral aan spelen toekomen. Het is tijd om te presteren. Ik popel om te tonen dat ik geen eeuwige belofte ben”, zegt de jonge Belg, die ondanks het mislukte avontuur in de hoofdstad een goed gevoel heeft bij Ajax. “Ik heb bij Ajax veel bijgeleerd", stelt hij in het Gazet van Antwerpen.

“Ik woonde alleen en ben mentaal enorm gegroeid. Ik ben een betere voetballer geworden. Mijn positiespel en mijn handelingssnelheid zijn enorm verbeterd, net als mijn kopspel. Qua opleiding kan je nergens beter zijn dan bij Ajax. Voor mij telt nu KV Mechelen.” De geboren Antwerpenaar speelde uiteindelijk geen enkel duel in de hoofdmacht. Bij de nummer negen van de Pro League hoopt hij zijn ontwikkeling voor te zetten.

Bezig met laden …