voetbalzone

Vertrouwen bij Jong Spanje groeit: 'Ik denk zelf ook dat wij de favoriet zijn'

Bart Kruyt14 jun 2013, 15:00
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2013, 15:00
Advertentie

Jong Oranje hoopt in Israël Europees kampioen te worden en zit bij de laatste vier. De ploeg van Cor Pot weet echter dat het een lastige opgave zal worden om het goud te pakken, daar titelfavoriet Jong Spanje ook nog in het toernooi zit. De Zuid-Europeanen hebben indruk gemaakt in de groepsfase en waren afgelopen woensdag nog met 3-0 te sterk voor Jong Oranje.

/

Jong Spanje speelt in de halve finale tegen Jong Noorwegen en Rodrigo leeft vol vertrouwen naar dit duel toe: "We hebben beter gepresteerd dan we hadden verwacht en ik hoop dat we nog twee wedstrijden kunnen winnen, zodat we weer Europees kampioen worden", zei de aanvaller van Benfica. "We hebben een sterke selectie en weten dat we het toernooi kunnen winnen."

"We weten dat wij worden gezien als de favoriet, maar dat was voor het toernooi begon al zo", vervolgde Rodrigo. "Dat komt omdat het eerste elftal van Spanje het EK en het WK heeft gewonnen. De spelers in deze groep zijn opgeleid met een winnaarsmentaliteit en daar plukken we nu de vruchten van. Ik denk zelf ook dat wij de favoriet zijn voor het winnen van het EK."

Bezig met laden …