voetbalzone

Vervanger Allardyce: ‘Veel in de voetbalindustrie waar ik een hekel aan heb’

Yanick Vos03 okt 2016, 18:50
Laatst bijgewerkt: 03 okt 2016, 18:50
Advertentie

Gareth Southgate is sinds het ontslag van Sam Allardyce de interim-bondscoach van Engeland. Hij wilde maandag niet te diep in gaan op de onthullingen van de Daily Telegraph, welke zijn voorganger de kop hebben gekost. Southgate wil zich richten op de WK-kwalificatiewedstrijden van the Three Lions en niet op randzaken.

/

Allardyce ging de mist in bij een undercoveroperatie van de Engelse krant en werd na pikante uitspraken op straat gezet door de FA. Het medium kondigde nog meer schandalen in het Engelse voetbal aan. Southgate zit er niet op te wachten. "Ik ben werkzaam in een mooie sport, maar van de voetbalwereld ben ik een minder grote fan”, zei Southgate maandag op een persconferentie. “Ik ben verder niet heel bekend met wat er vorige week allemaal is gebeurd. Er is veel in de voetbalindustrie waar ik een hekel aan heb. Maar het is de sport waar ik van houd.”

Southgate sprak niet meer één-op-één over de Engelse ploeg met Allardyce na diens vertrek. “We hebben wel wat berichten naar elkaar gestuurd. Vanuit mijn oogpunt was dat erg belangrijk. Ik wil niet gezien worden als iemand die aan het wachten was op zo’n kans. Dat weet Sam ook. Hij weet dat ik hem op iedere mogelijke manier heb proberen te steunen. Ik vond het belangrijk om hem te bedanken. We hebben altijd op een positieve manier samengewerkt”, aldus de tijdelijke keuzeheer. Engeland neemt het zaterdag op tegen Malta, drie dagen later staat het duel met Slovenië op het programma.

Bezig met laden …