voetbalzone

Verweij hoort dat Nederlandse verdediger is gesignaleerd in Engeland

Rian Rosendaal03 jul 2023, 17:21
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2023, 17:21
Advertentie

Micky van de Ven lijkt zijn loopbaan te vervolgen in de Premier League. Journalist Mike Verweij meldt maandag in de Kick-off-podcast van De Telegraaf namelijk dat de 22-jarige centrale verdediger van VfL Wolfsburg is gesignaleerd in Engeland. Fabrizio Romano liet vorige week al weten dat Tottenham Hotspur zich officieel heeft gemeld voor Van de Ven, die zelf dolgraag de overstap wil maken naar de Engelse competitie.

"We krijgen net een tip dat Van de Ven in Engeland is gesignaleerd", onthult Verweij in de podcast van de landelijke krant. "Hij wordt met meerdere clubs in verband gebracht, er schijnt contact te zijn met Tottenham Hotspur. Maar ook de naam van Liverpool zingt rond. Hij stond ook in de belangstelling van Bayern München. Dus ik hoop voor die jongen dat hij een hele mooie transfer gaat maken." Verweij vond de mandekker niet eens zo heel slecht spelen op het voor Jong Oranje dramatisch verlopen EK in Roemenië en Georgië.

"In tegenstelling tot de rest van Jong Oranje heeft hij best een aardig EK achter de rug. Al vond ik wel dat hij heel passief stond toe te kijken bij dat doelpunt van Georgië", doelt Verweij op Zuriko Davitashvili, die Van de Ven, Quilindschy Hartman en Jan Paul van Hecke voorbij liep en op fraaie wijze scoorde. Jong Oranje maakte nog wel 1-1, maar strandde desondanks in de groepsfase van het EK. "Maar Van de Ven speelde goed en hij heeft een fantastisch seizoen bij Wolfsburg gehad."

Tottenham Hotspur is concreet
Onlangs werd al bekend dat de international van Jong Oranje samen met Edmond Tapsoba van Bayer Leverkusen op een shortlist staat bij Tottenham. Romano meldde daarbij dat the Spurs ook al gesprekken hebben gevoerd met de entourage van Van de Ven. Nu is dus duidelijk dat de Engelsen zich ook bij Wolfsburg hebben gemeld om een transfer te bespreken.

Van de Ven maakte in de zomer van 2021 voor 3,5 miljoen euro de overstap van FC Volendam naar Wolfsburg, waar hij het afgelopen seizoen uitgroeide tot een onbetwiste basisspeler. De mandekker kwam tot 33 Bundesliga-duels en was met Jong Oranje actief op het EK Onder 21 in Georgië en Roemenië. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde in op 30 miljoen euro.

Bezig met laden …