voetbalzone

Verweij: ‘Ik heb nagetrokken of het klopt dat Tadic aanstuurt op een vertrek’

Noel Korteweg10 jul 2023, 17:35
Laatst bijgewerkt: 10 jul 2023, 17:35
Advertentie

Mike Verweij verwacht niet dat Dusan Tadic deze zomer naar Besiktas vertrekt, zo zegt de clubwatcher in de podcast Kick-off van De Telegraaf. De laatste weken gingen er geruchten over een mogelijke overstap van de aanvoerder van Ajax naar Turkije, maar een daadwerkelijke transfer lijkt momenteel niet realistisch. Verweij denkt wel dat Tadic de kans wil grijpen als er een grote club uit een topcompetitie voorbij komt.

“Ik heb nagetrokken of het klopt dat hij aanstuurt op een vertrek bij Ajax”, begint Verweij. “Als je dan de mensen om hem heen berichtjes stuurt, krijg je alleen maar rood-witte bolletjes terug. Met andere woorden: ‘Nee, hij is Ajacied en blijft Ajacied.’ Op een gegeven moment kreeg ik zelfs de vraag: ‘Wil je dat hij weggaat?’ Nee, ik wil helemaal niks. Ik denk dat Tadic inmiddels zo’n Ajacied is...”

“Hij heeft ook nog een best lang contract (tot medio 2024 als speler en tot medio 2027 als ‘werknemer’, red.)”, vervolgt Verweij. “Na zijn carrière zou hij ook een functie binnen Ajax krijgen. Ik denk dat hij dat niet weg gaat gooien voor een club als Besiktas, met alle respect voor Besiktas.” Maandagochtend kwam nog het gerucht naar buiten dat Tadic bezig zou zijn met Ajax over het ontbinden van zijn contract om vervolgens voor twee jaar te tekenen bij Besiktas. Dat is dus niet aan de orde. “Maar als er een grote club komt... In het verleden is hij in verband gebracht met AC Milan en Barcelona”, zegt Verweij. “Ik denk dat als die kans nog een keer voorbij komt, hij het dan wel wil.”

Presentator Heijn Keijser herinnert zich het moment van vorig seizoen tijdens FC Volendam – Ajax nog, toen Tadic naast Alfred Schreuder nadrukkelijk stond te coachen aan de zijlijn. “Moet Maurice Steijn dat wel in zijn selectie willen hebben?”, vraagt Keijser zich af. Verweij vindt van wel. “We hebben tegenwoordig een Data-Duitser bij de club, dus ik denk dat het handiger is om naar z’n statistieken te kijken. Iedereen zag vorig seizoen ook wel dat het beduidend minder was dan de voorgaande jaren, alleen z’n statistieken zijn nog altijd verbluffend. Ik denk dat elke trainer, en juist een beginnende trainer, wel gek is als hij een speler als Tadic wegdoet.”

Bezig met laden …