voetbalzone

Verweij meldt bedrag dat Mikautadze Ajax komende zomer kan opleveren

Wessel Antes02 jan 2024, 20:28
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 18:52
Advertentie

FC Metz kan Georges Mikautadze komende zomer voor 15 miljoen euro terugkopen van Ajax, zo meldt journalist Mike Verweij van De Telegraaf dinsdagavond op X. Hoofdscout Kelvin de Lang, die deze winter over de transfers gaat in Amsterdam, heeft tevens een doorverkooppercentage bedongen.

Ajax liet dinsdagmiddag weten dat Mikautadze niet met de Amsterdammers mee is naar Cádiz voor het winterse trainingskamp. De 23-jarige aanvaller krijgt ‘de mogelijkheid te onderhandelen met een andere club’. Al snel werd duidelijk dat Mikautadze staat voor een terugkeer naar Metz.

Verweij wist vervolgens te melden dat Ajax mikte op een definitieve uittocht van Mikautadze, waarbij De Lang een vraagprijs van 15 miljoen euro zou hanteren. Metz kan die transfersom momenteel niet betalen, maar krijgt komende zomer alsnog de kans om hem voor dat bedrag definitief over te nemen.

Mikautadze zou Ajax daarbij in de toekomst nog een extra bedrag kunnen opleveren middels een doorverkooppercentage. De optie tot koop in het huurcontract van de Georgiër is relatief hoog te noemen, daar Transfermarkt hem taxeert op slechts 8 miljoen euro. In Amsterdam ligt Mikautadze nog tot medio 2028 vast.

Een terugkeer naar Metz was overigens de enige optie voor Mikautadze deze winter, daar de FIFA-regels niet toestaan dat een speler op hetzelfde continent in één jaar voor drie clubs uitkomt. Mikautadze speelde aan het begin van dit seizoen al drie wedstrijden voor Metz, waardoor hij in de Ligue 1 straks begint op twee competitiedoelpunten en één assist.

Ajax betaalde afgelopen zomer 16 miljoen euro voor Mikautadze en lijkt volgens Verweij dus genoegen te nemen met een klein verlies. De in Lyon geboren aanvaller zal terugkijken op een pijnlijk dienstverband in Amsterdam, daar hij slechts 338 minuten in actie kwam voor de Nederlandse recordkampioen.

Mikautadze speelde in totaal negen officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij geen enkele bijdrage aan doelpunten leverde. Het pijnlijke bekerduel met USV Hercules (3-2 nederlaag) gaat hoogstwaarschijnlijk in de boeken als zijn laatste wedstrijd als Ajacied. Mikautadze deed negentig minuten mee tegen de Utrechtse amateurs, maar wist geen potten te breken.

Bezig met laden …