voetbalzone

Verweij sluit vertrek niet uit, mocht situatie bij Ajax onveranderd blijven

Rian Rosendaal01 jul 2023, 00:12
Laatst bijgewerkt: 01 jul 2023, 00:12
Advertentie

Mike Verweij sluit niet uit dat Davy Klaassen vertrekt bij Ajax, mocht hij ook onder Maurice Steijn op de bank terechtkomen. De dertigjarige middenvelder werd onder Alfred Schreuder en diens opvolger John Heitinga vaak als invaller gebruikt. Het driemansmiddenveld van Ajax bestond afgelopen seizoen vaak uit Kenneth Taylor, Edson Álvarez en Steven Berghuis.

"Davy Klaassen gaat wellicht weg", oppert Verweij vrijdag in de Kick-off-podcast van De Telegraaf. De uitspraak zorgt voor enige verbazing bij Pim Sedee. "Oh ja, is dat zo?", vraagt de presentator zich hardop af. "Ik denk wel dat Klaassen zijn knopen aan het tellen is. Dat hij weet dat zijn speeltijd wel weer heel erg beperkt wordt komend seizoen. Hij speelde afgelopen seizoen al veel minder dan hem lief was." Sedee voegt toe dat Ajax het middenveld heeft versterkt met Benjamin Tahirovic en Branco van den Boomen.

voetbalzone

Collega-journalist Marcel van der Kraan vraagt zich af wat er in de afgelopen seizoen is gebeurd met Klaassen. "Hij is natuurlijk met heel veel succes teruggekomen, en gelijk ook weer kampioen geworden", haakt Verweij in. "Dus hij heeft zijn bijdrage wel gehad, hij is niet voor niets 'Mister 1-0'. En ik denk dat hij ook altijd wel van waarde zal blijven. Alleen, of je van waarde bent als basisspeler of als invaller... Aan de andere kant: een nieuwe trainer en nieuwe ronde, nieuwe kansen."

"Dus wellicht dat hij een verbluffende indruk maakt en onder Steijn alles gaat spelen. Dus ik denk dat hij de voorbereiding wil gaan bekijken en de gesprekken met Steijn wil gaan afwachten", analyseert Verweij de situatie rondom Klaassen verder. "Maar als hij tot de conclusie komt dat hij weer zo weinig aan spelen toekomt als afgelopen seizoen... Maar het is een prima voetballer en altijd voorop in de strijd", aldus de Ajax-watcher. "Ik zou hem als Ajax ook niet makkelijk laten gaan, maar misschien is hem wel wat beloofd."

Bezig met laden …