voetbalzone

Verweij ziet Oranje-international bij wie het ‘heel snel heel veel beter moet’

Noel Korteweg17 jun 2023, 11:05
Laatst bijgewerkt: 17 jun 2023, 11:05
Advertentie

Mike Verweij vindt dat het ‘heel snel heel veel beter moet’ bij Virgil van Dijk. Dat zegt de journalist in de podcast Kick-off van De Telegraaf. De aanvoerder van het Nederlands elftal maakte geen zekere indruk tijdens de halve finale van de Nations League tegen Kroatië (2-4 verlies). “Hij is eigenlijk nooit meer echt in topvorm geweest na zijn zware knieblessure”, aldus Verweij over Van Dijk.

De verdediger van Liverpool speelde zijn 57ste interland in De Kuip, maar zag hoe Kroatië te sterk was voor Oranje en doorging naar de finale van de Nations League. “Of Van Dijk zich zorgen moet maken om zijn positie? Nee, dat denk ik nog niet”, begint Verweij. “Het is nog niet best. Na Frankrijk (4-0 verlies, red.) kreeg hij ook heel veel kritiek van Ronald Koeman. Die zei dat hij echt heel ontevreden over hem was. Dat het heel snel heel veel beter moet, dat is duidelijk.”

“Volgens mij heeft Valentijn Driessen dat ook al eerder gezegd, maar hij is eigenlijk nooit meer echt in topvorm geweest na zijn zware knieblessure”, aldus Verweij, die nog wel een aantal lichtpuntjes zag bij Oranje. “Ik heb uiteraard genoten van Mats Wieffer, vooral voor rust. Dat was echt een openbaring op het middenveld van het Nederlands elftal. Ik kan ook altijd wel genieten als ik Noa Lang zie invallen. Lekker onbevangen, gewoon een gigantisch bord voor z’n kop en lekker gaan.”

De journalist vond Donyell Malen – die de openingstreffer voor zijn rekening nam – ‘best aardig’ spelen. “Hij maakte een goede goal en ik vond hem ook wel dreigend. Cody Gakpo speelde natuurlijk heel ongelukkig. Je weet dat Luka Modric heel erg slim is, dus je moet geen contact maken in het strafschopgebied. Iedereen vond de tweede helft heel slecht, maar als je na negen minuten (na rust, red.) zo’n penalty veroorzaakt, dan ben je gewoon terug bij af. Ik denk dat dat wel heel duidelijk een kantelmoment was.” Driessen vond het een onbegrijpelijke overtreding van Gakpo. “Er stonden nog drie man achter. Het was ook helemaal niet nodig.”

“Als Gakpo Modric gewoon had vrijgelaten, dan had het nog wel even geduurd voordat de bal in het net zou liggen”, aldus de chef voetbal, die ook niet te spreken is over de overtreding van Tyrell Malacia voorafgaand aan de benutte strafschop van Modric in de verlenging. “Die tweede penalty... Als je echt mee wil doen in de top van Europa, dan kan het gewoon niet zo zijn dat je twee van dat soort penalty’s weggeeft. Die van Malacia in de verlenging sloeg ook echt helemaal nergens op. Malacia is er natuurlijk ook niet beter op geworden na een jaar bij Manchester United.”

Bezig met laden …