voetbalzone

Verweij ziet transfer voor Ajax mislukken: ‘Die eigenaar is schathemeltjerijk’

Jeroen van Poppel03 jul 2021, 10:31
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2021, 10:31
Advertentie

Even leek Kamaldeen Sulemana hard op weg naar Ajax, maar een transfer is nu ver weg. De negentienjarige aanvaller van FC Nordsjaelland werd al eerder in verband gebracht met Stade Rennes en is volgens Mike Verweij nu ook gespot in de buurt van het stadion van de Franse club. "Het is op zich heel opmerkelijk, want met Ajax is eigenlijk alles rond", zegt Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf.

"De zaakwaarnemers die heel veel geld vroegen, zijn ingebonden", vervolgt de journalist. "Ajax dacht een akkoord te hebben met de speler, zaakwaarnemers en met de club, maar Sulemana kreeg een beetje last van plankenkoorts." Ajax heeft volgens Verweij een akkoord met Nordsjaelland over te betalen transfersom van vijftien miljoen euro. Een vergelijkbare overeenkomst zou Manchester United in handen hebben, maar Stade Rennes lijkt zich dus als kaper op de kust te hebben gemeld.

Sulemana was woensdag 23 juni in Amsterdam voor de medische keuring, maar zover kwam het niet. "Hij had ineens twee dagen uitstel gevraagd", weet Verweij. "Opeens was hij terug naar Denemarken en nu duikt hij op in Rennes. Het dreigt een 'Richarlisonnetje' te worden. Ik vrees voor Ajax dat hij door de vingers gaat glippen, alleen het schiet alle kanten op, dus het kan ook de goede kant op schieten." In 2017 dacht Ajax Richarlison voor een groot bedrag over te nemen van Fluminense. Op het allerlaatste moment meldde Watford zich en verkoos de huidige aanvaller van Everton een stap naar de Premier League boven Ajax.

Verweij probeert de motieven van Sulemana in te schatten. "Hij is een jongen uit de Deense competitie en er voetbalt een landgenoot bij Ajax (Mohammed Kudus, red.), dus je zou toch zeggen: ga die kant op. Een betere opstap naar de Europese top heb je niet. Maar de eigenaar van Stade Rennes is schathemeltjerijk, dus misschien dat het toch een financiële kwestie is."

Bezig met laden …