voetbalzone

Verzoek Wilmots: 'Laat Bakkali alsjeblieft met rust'

Bart Kruyt03 sep 2013, 22:40
Laatst bijgewerkt: 03 sep 2013, 22:40
Advertentie

Zakaria Bakkali is fit verklaard door de medische staf van de Belgische voetbalbond, maar het is nog niet zeker of hij vrijdag in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland zijn interlanddebuut zal maken. De jonge PSV'er mag immers ook voor een interlandloopbaan bij Marokko kiezen en heeft nog geen knoop doorgehakt. Bondscoach Marc Wilmots wil dat de pers Bakkali met rust laat.

/

De Vlaamse journalisten vroegen dinsdag op de persconferentie of Bakkali al een beslissing had genomen, maar Wilmots reageerde geprikkeld. "Ik vraag jullie één ding: stop ermee voortdurend te vragen zit hij erbij? Heeft hij gekozen? Laat hem alsjeblieft met rust, zodat hij in alle rust kan kiezen", zei de bondscoach volgens Sporza.

"We zetten hem niet onder druk", benadrukte Wilmots. "Hij zal op een gegeven moment zijn beslissing wel nemen en die zullen we respecteren. Maar laat hem nu alsjeblieft met rust." Wanneer Bakkali vrijdag in actie komt tegen Schotland, is de beslissing onomkeerbaar en mag hij niet meer voor de Marokkaanse ploeg spelen.

Bezig met laden …