voetbalzone

Veteraan Babos is rol nog niet zat en wil lange carrière verlengen

Erik van Dam08 jan 2014, 13:36
Laatst bijgewerkt: 08 jan 2014, 13:36
Advertentie

Gábor Babos heeft geen moeite met zijn rol als back-up bij NAC Breda. De 39-jarige sluitpost is reserve achter eerste doelman Jelle ten Rouwelaar en maakte dit seizoen nog geen minuten voor zijn club. In het begin moest hij wennen aan zijn rol, maar inmiddels vindt hij niet erg meer om op de bank te zitten tijdens wedstrijden. Hij zou zelfs nog graag een jaar vastplakken aan zijn loopbaan, zegt hij.

/

Babos keepte vanaf het seizoen 1992/93 acht jaar in zijn vaderland Hongarije, voor hij in 2000 neerstreek bij NAC. Na vier seizoenen verkaste hij naar Feyenoord, maar dat werd geen succes: hij liet zich al na een jaar in De Kuip verhuren aan NEC en tekende daar later een vast contract. Na zeven seizoenen ruilde hij de De Goffert weer in voor het Rat Verlegh Stadion, waar hij nu de tweede viool speelt.

Hij heeft met NAC gesproken over een rol bij de club na zijn pensioen. “Dat klopt, maar nog niet in welke hoedanigheid. Mijn wens is om minstens één jaar door te gaan. Ik ben wel van plan binnenkort een cursus keeperstrainer te volgen. Toch moet ik ook realistisch zijn. Het is onzeker wat er binnen de club gaat veranderen. Wie moeten weg, wie mogen blijven”, zegt Babos tegen de Gelderlander.

Bezig met laden …