voetbalzone

Veteraan leeft op: ‘Je kunt hem met Cristiano Ronaldo vergelijken’

Demen Bulbul28 dec 2018, 20:30
Laatst bijgewerkt: 28 dec 2018, 20:30
Advertentie

Juventus speelt zaterdagmiddag tegen Sampdoria zijn laatste wedstrijd van het kalenderjaar. De koploper van de Serie A zal dan met name rekening moeten houden met Fabio Quagliarella: de 35-jarige veteraan scoorde negen keer in zijn laatste acht competitiewedstrijden en wordt in aanloop naar de krachtmeting door zijn trainer Marco Giampaolo vergeleken met Cristiano Ronaldo.

Quagliarella verkeert in blakende vorm en maakte midweeks tegen Chievo (2-0 zege) nog maar eens indruk met een schitterend doelpunt met de hak. "Je kunt hem met Cristiano Ronaldo vergelijken, want zijn scoringspercentage is enorm hoog en hij scoort natuurlijk altijd", vertelt Giampaolo vrijdag op een persconferentie over zijn aanvalsleider. "En natuurlijk heeft hij al eens voor Juventus gespeeld. Toch noem ik hem liever gewoon Quagliarella."

Sampdoria presteert dit seizoen uitstekend in de Serie A. De laatste vijf competitieduels leverden vier overwinningen op, waardoor men na achttien wedstrijden op de ranglijst terug te vinden is op een vijfde plaats. Juventus liet afgelopen woensdag in de uitwedstrijd tegen Atalanta (2-2) pas voor de tweede maal dit seizoen punten liggen, waardoor het geloof op een resultaat tegen la Vecchia Signora aanwezig is bij Samp.

"Er valt voor ons genoeg te verliezen, hoe sterk Juventus ook is. Ze zijn sterk in Italië, sterk in Europa en zelfs sterk op de aandelenmarkt", vervolgt Giampaolo. "We hebben veel situaties geëvalueerd. Het is belangrijk dat we morgen niet alleen goed spelen zonder bal, want Juventus zal zijn kansen krijgen. We moeten proberen de bal te hebben, want als wij de bal hebben, dan hebben zij hem niet. We moeten een uitzonderlijke wedstrijd spelen om een resultaat te boeken."

Bezig met laden …