voetbalzone

Veteraan Solano keert Europa de rug toe

06 jan 2009, 08:27
Laatst bijgewerkt: 06 jan 2009, 08:27
Advertentie
Nolberto Solano heeft een einde gemaakt aan zijn zwerftocht over de Europese velden. De 34-jarige middenvelder gaat de komende twee seizoenen in zee met Universitario uit zijn vaderland Peru. Solano stond het afgelopen half jaar onder contract bij het Griekse Larissa en was daarvoor jarenlang actief in Engeland.



Het feit dat de meest populaire club van Peru deelneemt aan de Copa Libertadores, het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League, speelde een grote rol in de beslissing van Solano. "Het is de bedoeling dat ik twee jaar voor La U speel en dat de club wederom om de landstitel mee gaat doen. Ook willen we een goede indruk in de Copa Libertadores achterlaten. Daarna wil ik mij op het trainersvak gaan richten."

Solano speelde tussen 1994 en 1997 voor aartsrivaal Sporting Cristal en maakte vervolgens na een verblijf van één jaar bij Boca Juniors de oversteek naar Europa. Newcastle United, Aston Villa en West Ham United waren zijn werkgevers in de Premier League. Afgelopen zomer beproefde hij zijn voetbalgeluk in Larissa.
Bezig met laden …