voetbalzone

Veteraan Sonetti moet Cagliari redden

13 nov 2007, 18:22
Laatst bijgewerkt: 13 nov 2007, 18:22
Advertentie
Cagliari laat er geen gras over groeien. Dinsdagochtend nam de nummer zeventien van de Serie A afscheid van Marco Giampaolo en vanmiddag werd de aanstelling van Nedo Sonetti officieel aangekondigd. De 66-jarige coach tekende een contract tot aan het einde van het seizoen.

Voor Sonetti staat gelijk een zware ontmoeting op het programma. Na de interlandonderbreking ontvangen de eilandbewoners het tevens geplaagde AC Milan. Door het geweld van het afgelopen weekeinde staat de twaalfde speeldag echter ook op de nominatie om afgelast te worden.

De Sardijnse club stapte dit seizoen slechts tweemaal winnend van het veld. Met name het vertrek van Mauro Esposito en David Suazo naar respectievelijk AS Roma en Internazionale werd niet adequaat opgevangen. Sonetto is geen onbekende voor Cagliari. In het seizoen 2001/2002 en 2005/2006 stond hij al op de loonlijst.

Het was voor Giampaolo overigens ook geen noviteit om zijn congé te krijgen op het Italiaanse vakantie-eiland. Twee jaar terug werd hij eveneens ontslagen, om niet veel later de taken van zijn opvolger destijds, Franco Colomba, weer over te nemen.
Bezig met laden …