voetbalzone

VfB Stuttgart betaalt Juventus vier miljoen euro voor Molinaro

Erik van Dam14 jun 2010, 20:04
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2010, 20:04
Advertentie

VfB Stuttgart mag zich vanaf 1 juli aanstaande definitief de eigenaar noemen van Christian Molinaro. De 26-jarige Italiaan was sinds de winterstop al op huurbasis actief bij Die Schwaben en maakt straks voor enkele jaren de overstap naar de Bundesliga. Juventus ontvangt een bedrag van 3,9 miljoen euro voor de linkervleugelverdediger.

/

De Oude Dame maakt maandagavond via de officiële kanalen melding van het vertrek van Molinaro. Hij was in Turijn niet meer nodig en koos daarom al in de winter voor een vertrek. Een verhuurperiode bij Stuttgart mondde uit in een positieve ervaring; hij veroverde er direct een basisplaats. Molinaro kwam in de tweede seizoenshelft tot zeventien competitiewedstrijden en deed mee in de Champions League-duels tegen Barcelona.

Bij Stuttgart was men dan ook erg tevreden over de Italiaan, die nu definitief is overgenomen van Juventus. Het doel is uiteraard om met de aanwezigheid van Molinaro volgend seizoen minder punten te morsen in de eerste seizoenshelft; daarin verloor Stuttgart afgelopen jaar de nodige punten. Na de winterstop ging het stukken beter. Juventus krijgt op haar beurt wat extra transferbudget om de selectie van Luigi Delneri danig mee te versterken.

Bezig met laden …