voetbalzone

VfB Stuttgart dient Dortmund eerste nederlaag sinds september toe

Bart Kruyt31 jan 2010, 16:23
Laatst bijgewerkt: 31 jan 2010, 16:23
Advertentie

Het ontslag van Markus Babbel heeft VfB Stuttgart duidelijk goed gedaan. Onder leiding van Christian Gross klimt de ploeg langzaam maar zeker naar boven en zondag werd er knap gewonnen van Borussia Dortmund, dat in september (!) voor het laatst een competitiewedstrijd verloor. Stuttgart won met 4-1; Khalid Boulahrouz zat negentig minuten op de bank.

/

Voor de manschappen van Gross betekende de zege alweer de vierde overwinning op rij. De ploeg is na het vertrek van Babbel weer opgebloeid en mag zelfs weer gaan denken aan Europees voetbal. De drie punten van zondagmiddag brengen het totaal op 25: evenveel als TSG Hoffenheim, VfL Wolfsburg en Borussia Mönchengladbach. Dortmund blijft op 36 punten steken en staat daarmee keurig vierde, net boven Hamburger SV.

De score werd zondagmiddag na veertien minuten spelen geopend door Felipe Santana. De verdediger werd bij een voorzet vanaf de linkerkant onder druk gezet door Pavel Pogrebnyak en werkte de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman. Borussia hoopte direct terug te kunnen keren in de wedstrijd, maar miste een aantal goede mogelijkheden. Toen Ciprian Marica kort na rust een strafschop verdiende, leek de beslissing te gaan vallen.

De Roemeen maakte echter de klassieke fout door zelf achter de bal te gaan staan. De inzet van Marica was hard genoeg, maar net te hoog, waardoor de bal via de onderkant van de lat terug het veld in kwam. Lucas Barrios strafte dat niet veel later genadeloos af door de gelijkmaker te maken, maar Stuttgart raakte niet in paniek en nam in het laatste kwartier alsnog afstand. Zdravko Kuzmanovic, Marica en Christian Trasch tilden de score naar 4-1.

Bezig met laden …