VfB Stuttgart houdt Europa in zicht na zesde overwinning op rij

Daniel Cabot Kerkdijk23 apr 2010, 22:33
Laatst bijgewerkt: 23 apr 2010, 22:33

VfB Stuttgart heeft vrijdagavond goede zaken gedaan in de strijd om Europees voetbal. Op bezoek bij laagvlieger VfL Bochum, dat nog altijd in een strijd tegen degradatie is verwikkeld, won de ploeg van Christian Gross zonder al te veel problemen (0-2). Het betekende alweer de zesde overwinning op rij voor het goed presterende Stuttgart, hoewel de overwinning voornamelijk te danken was aan de inzetloosheid bij de thuisploeg, dat na de vroege doelpunten niets meer op de mat wist te brengen.

/

Met het oog op de achttiende plek kon Bochum winst goed gebruiken tegen Stuttgart, dat bij winst goede zaken zou doen in verband met deelname aan Europees voetbal volgend seizoen. Het duel werd echter al binnen twintig minuten voetballen beslist. Allereerst was het na een klein kwartier spelen al raak voor die Schwaben, waar Khalid Boulahrouz de gehele wedstrijd op de bank bleef, toen Cacau de bal van Ciprian Marica kreeg. Ondanks een luchtje van buitenspel mocht het spel verder en schoot de Braziliaan van dichtbij de 0-1 binnen.

Het duurde niet lang voordat de bezoekers opnieuw konden juichen. Welgeteld vier minuten later was het ditmaal aanvaller Marica zelf die de treffer voor zijn rekening nam. De Roemeen faalde oog-in-oog met sluitpost Phillip Heerwagen niet en bracht zijn ploeg op een comfortabele 0-2 voorsprong. In het restant van het duel maakte Bochum geen moment aanspraak op een eventuele aansluitingstreffer, terwijl Stuttgart rustig achterover kon leunen en zonder problemen het duel uitspeelde.