voetbalzone

VfB Stuttgart laat talent Schieber rijpen in Nürnberg

Bart Kruyt02 jun 2010, 16:46
Laatst bijgewerkt: 02 jun 2010, 16:46
Advertentie

De Duitse jeugdinternational Julian Schieber speelt het komende seizoen op huurbasis voor 1. FC Nürnberg in de hoogste Duitse divisie. De 21-jarige aanvaller wordt door VfB Stuttgart voor één seizoen aan de staartploeg uit Nürnberg, zo maken de clubs woensdagmiddag bekend. In Stuttgart hoopt men dat Schieber bij zijn toekomstige ploeg op meer speeltijd kan rekenen.

Dit seizoen kwam de 21-jarige aanvaller weliswaar in negentien competitieduels in actie voor Stuttgart, maar moest hij in het gros van de gevallen genoegen nemen met een invalbeurt. Slechts zes keer mocht hij in de basis beginnen en in maar twee gevallen stond de centrumspits de volledige negentig minuten op het veld namens de ploeg van Khalid Boulahrouz.

"Voor mij is het belangrijk dat ik de kans krijg veel speelminuten te maken op het hoogste niveau", aldus Schieber, die in zes jeugdinterlands tot vijf doelpunten kwam, op de officiële website van de Bundesliga. "Het komende seizoen ga ik mijn uiterste best doen en hoop ik van waarde te kunnen zijn voor 1. FC Nürnberg."

"Het is de bedoeling dat Julian in Nürnberg de volgende stap maakt in zijn ontwikkeling", maakt technisch directeur Jochen Schneider van VfB Stuttgart de missie van Schieber duidelijk. "Julian aast op speelminuten en wil zich in de basisploeg gaan spelen. Hopelijk hebben alle betrokken partijen profijt van deze transfer."

Bezig met laden …