voetbalzone

VfB Stuttgart neemt na zeven jaar afscheid van gewilde Cacau

Erik van Dam31 mrt 2010, 14:02
Laatst bijgewerkt: 31 mrt 2010, 14:02
Advertentie

Clubs die komende zomer op zoek gaan naar aanvallende versterkingen, kunnen aan de bel trekken bij Cacau. De 29-jarige Braziliaan voerde lange tijd onderhandelingen met VfB Stuttgart over een nieuw contract, maar beide partijen kwamen er niet uit. De club maakt woensdag op de officiële website bekend dat het daarom na dit seizoen afscheid neemt van Cacau. De spits speelde zeven jaar bij de Bundesliga-club en maakte 57 treffers.

/

“De club heeft Cacau woensdag een nieuw contract voorgelegd, maar daar is hij niet op ingegaan”, maakt Stuttgart bekend. “Daarmee verlaat hij de club na dit seizoen.” Cacau gaat zelf ook in op de afgelopen onderhandelingen. “Ik heb heel lang over de aanbieding nagedacht, maar uiteindelijk besloten dat ik mijn heil elders ga zoeken. Ik heb hier een mooie tijd beleefd, veel vrienden gemaakt en sportief veel succes meegemaakt.”

Cacau maakte in het seizoen 2003/04 zijn debuut in het eerste elftal van Die Schwaben. Hij werkte zich langzaam op tot basisspeler en beleefde in zijn vierde jaar zijn persoonlijke hoogtepunt door dertien goals te maken. In dat jaar pakte Stuttgart ook de eerste landstitel sinds 1992 en de vijfde uit de clubgeschiedenis. Vorig jaar debuteerde hij in het Duitse nationale team; hij kwam er tot nu toe vijf keer voor uit maar scoorde nog niet. Hij zou in de belangstelling staan van meerdere clubs in binnen- en buitenland.

Bezig met laden …