voetbalzone

‘VfL Bochum maakt komst Noord-Koreaan Jong snel bekend’

Erik van Dam02 jul 2010, 11:02
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2010, 11:02
Advertentie

Tae-Se Jong lijkt zijn carrière te gaan vervolgen in Duitsland. Volgens Nikkan Sports, de grootste sportkrant van Japan, gaat VfL Bochum aan de haal met de spits van Noord-Korea. Op dit moment speelt Jong nog voor Kawasaki Frontale. Met de transfer zou volgens het Japanse medium zo’n kwart miljoen euro gemoeid gaan.

/

De 26-jarige Jong vergaarde bekendheid nadat hij zeer ontroerd het Noord-Koreaanse volkslied mee zong. De Wayne Rooney van Noord-Korea, zoals zijn bijnaam luidt, speelde in de groepsduels tegen Brazilië, Portugal en Ivoorkust van begin tot eind mee. Desondanks slaagde hij er niet in de belofte waar te maken en het doel te vinden.

In de voorbije vijf seizoenen speelde Jong bij Kawasaki Frontale, waar hij in 112 officiële duels 46 goals maakte. Bochum, dat afgelopen seizoen op de zeventiende plaats eindigde in de Bundesliga, komt na de zomer uit op het tweede niveau. De club moet de komst van Jong nog wel officieel bevestigen, maar volgens Nikkan Sports zijn alle partijen er al uit.

Bezig met laden …