voetbalzone

VfL Wolfsburg baalt: ‘Net een zeer positief gesprek gehad met Bas’

Erik van Dam13 jan 2016, 12:13
Laatst bijgewerkt: 13 jan 2016, 12:13
Advertentie

VfL Wolfsburg heeft woensdagmiddag bevestigd dat Bas Dost een middenvoetsbeentje gebroken heeft. De Nederlandse spits staat de komende zes tot acht weken aan de kant na een charge van Dante tijdens de training, een dag eerder. Dost reist nog deze woensdag terug naar Duitsland om zich bij die Wölfe nogmaals te laten onderzoeken. Daarna kan nauwkeuriger worden aangegeven hoe Dost ervoor staat.

voetbalzone

“Op dit moment gaan wij ervan uit dat Bas geopereerd moet worden”, sipt manager Klaus Allofs op de clubwebsite. De trainingen van Dieter Hecking gaan de komende zes weken sowieso voorbij aan de aanvaller, die in zestien competitieduels zeven keer trefzeker was. Allofs zegt dat het heel jammer is dat Dost voorlopig aan de kant staat. “Want kort voor de blessure voerden we een zeer positief gesprek met Bas.”

“Daarna gingen we met veel gretigheid uiteen”, legt Allofs uit. Hij lijkt er daarmee op te wijzen dat een winterse transfer van Dost, die het vertrouwen van Hecking onvoldoende voelt, van de baan was en dat de spits sowieos bij de Volkswagenclub zou blijven. “Het is zeer jammer dat er nu een onderbreking komt. We wensen Bas een goed herstel toe”, aldus de manager van de Duitse club.

Bezig met laden …