voetbalzone

VfL Wolfsburg doet zaken met Atlético en haalt ‘man van tien miljoen’

Thijs Post08 aug 2014, 14:43
Laatst bijgewerkt: 08 aug 2014, 14:43
Advertentie

Het ambitieuze VfL Wolfsburg heeft zaken gedaan met Atlético Madrid. De club van trainer Dieter Hecking heeft Josuha Guilavogui overgenomen van de kampioen van Spanje, zo meldt het via de officiële kanalen. De 23-jarige verdediger annex middenvelder, vijfvoudig international van Frankrijk, wordt de komende twee seizoenen gehuurd van de Spaanse topclub.

voetbalzone

“We zijn bijzonder blij dat we weer een jonge en talentvolle speler aan onze selectie hebben kunnen toevoegen”, aldus directeur Klaus Allofs. Trainer Hecking weet dat Guilavogui inzetbaar is als verdediger en als middenvelder. “Ik weet zeker dat hij snel een plek vindt in onze selectie.”

Guilavogui brak in het profvoetbal door bij Saint-Étienne. In de zomer van 2013 verhuisde hij voor tien miljoen euro naar Atlético Madrid, maar daar was hij het voorbije jaar geen vaste basisspeler. Vanaf januari speelde hij zelfs weer op huurbasis in Saint-Étienne. Bij Atlético kwam hij in alle competities, de Primera División, de Copa del Rey en de Champions League, tot zeven officiële wedstrijden.

Bezig met laden …