voetbalzone

VfL Wolfsburg houdt Dost als troef achter de hand tegen Real Madrid

Erik van Dam05 apr 2016, 18:34
Laatst bijgewerkt: 05 apr 2016, 18:34
Advertentie

Bas Dost kan woensdagavond zijn rentree maken in het shirt van VfL Wolfsburg. Trainer Dieter Hecking heeft de Nederlandse spits na drieënhalve maand afwezigheid opgenomen in zijn wedstrijdselectie, een dag voor de ontmoeting met Real Madrid in de Champions League.

/

“Morgen krijgen we een geweldige kans om onszelf te tonen, op een podium waar weinigen ons verwacht hadden”, zegt Hecking over het kwartfinaleduel. Hij weet dat zijn team door vrijwel iedereen als de underdog wordt gezien tegen het grote Real Madrid, maar toch wil hij niet in die rol kruipen. “Natuurlijk is Real in principe de favoriet, maar bang zijn we niet. In deze sport maak je in iedere wedstrijd altijd kans”, vindt de coach.

Hecking bevestigde tijdens zijn persconferentie dat hij Dost erbij haalt als troef tegen de Spanjaarden. “Hij maakt morgen deel uit van de groep, ja”, aldus de oefenmeester. De 26-jarige Dost, die dit seizoen zeven keer scoorde in zestien competitiewedstrijden, brak tijdens het trainingskamp in januari een middenvoetsbeentje na een tackle van Dante. Hij speelde zijn laatste wedstrijd op 19 december.

Bezig met laden …