voetbalzone

VfL Wolfsburg komt droomstart Fulham niet meer te boven

Daniel Cabot Kerkdijk08 apr 2010, 23:00
Laatst bijgewerkt: 08 apr 2010, 23:00
Advertentie
/

Fulham heeft zich op overtuigende wijze weten te plaatsen voor de halve finale van de Europa League. De ploeg uit Londen won vorige week al in eigen huis met 2-1 van Vfl Wolfsburg en klopte de Duitse topclub donderdagavond opnieuw. In Wolfsburg werd het 0-1 voor de ploeg van Roy Hodgson. Bobby Zamora maakte al na twintig seconden de enige treffer van het duel. Fulham kwam daarna niet meer in de problemen.

De start van Fulham in Duitsland was ongekend. Zamora, die in de aanloop naar het duel kampte met een blessure en dus een twijfelgeval was, tekende na slechts twintig seconden voor de 0-1. Zoltan Gera leek een poging te doen op het doel van Diego Benaglio, maar gaf in plaats daarvan een subliem steekballetje op de Engelse spits. Die faalde oog in oog met de geroutineerde Zwitser niet. Daarmee wist Wolfsburg onmiddellijk waar het aan toe was. Er moest nu niet één, maar zeker twee keer gescoord gaan worden.

/

De missie van de thuisploeg leek zelfs onmogelijk te gaan worden toen Gera op aangeven van Damien Duff knap inschoot, maar Benaglio kon ditmaal redding brengen. Christian Gentner en Grafite deden daarna een poging namens Wolfsburg. Fulham-goalie Mark Schwarzer greep echter goed in bij het schot van eerstgenoemde, het doelpunt van de Braziliaanse spits werd afgekeurd wegens een overtreding op de Australische doelman. Fulham kreeg ook nog kansen; Danny Murphy en Simon Davies schoten hard over.

The Cottagers bleven knap overeind tegen de regerend kampioen van de Bundesliga. Het lukte Wolfsburg simpelweg niet om druk te creëeren op de Britse defensie. Ver in de tweede helft ontstond er pas het nodige gevaar. Schwarzer hield Edin Dzeko tot tweemaal toe af van een treffer. Davies gooide het duel bijna in het slot, maar Benaglio pareerde zijn inzet op briljante wijze. Toen Dzeko vlak voor tijd ook nog eens op de paal schoot en zijn tweede inzet van de lijn werd gehaald door Brede Hangeland, wist de thuisploeg dat het zich definitief bij een Europese uitschakeling diende neer te leggen.

Bezig met laden …