voetbalzone

VfL Wolfsburg kondigt beroep aan na eliminatie in bekertoernooi

Dominic Mostert17 aug 2021, 17:12
Laatst bijgewerkt: 17 aug 2021, 17:12
Advertentie

VfL Wolfsburg tekent beroep aan tegen het besluit om de club uit de DFB-Pokal te zetten, zo meldt de club dinsdagmiddag in een statement. Maandag maakte de DFB bekend dat Wolfsburg niet verder mag in het toernooi. De ploeg van Mark van Bommel won vorige week zondag weliswaar met 1-3 van Preussen Münster na verlenging, maar de trainer voerde te veel wissels door. Hij bracht zes invallers binnen de lijnen, terwijl er slechts vijf zijn toegestaan in bekerwedstrijden.

Van Bommel voerde drie wissels door in de reguliere speeltijd en vervolgens nog drie in de extra tijd. De regels van de DFB staan dat niet toe en volgens Kicker maakte scheidsrechter Christian Dingert in zijn wedstrijdrapport melding van de overtreding. In de regels van de DFB valt te lezen dat 'vijf wissels mogelijk zijn in het nieuwe seizoen' en dat 'een extra wissel in de verlenging niet is toegestaan'.

Volgens Kicker zou Wolfsburg tijdens de wedstrijd aan de vierde official hebben gevraagd of een extra wissel toegestaan was. Het blad schrijft dat de arbitrage in gebreke bleef, maar dat Wolfsburg ook in de spiegel moet kijken. Het toonaangevende blad sprak van een 'diepe kras' voor Wolfsburg en voor Van Bommel. "De imagoschade voor de Champions League-deelnemer is groot. Blijkbaar is er geen kennis van de regels en weerhielden de twijfels hen er ook niet van om nog een zesde wissel door te voeren", schreef Kicker maandag.

Wolfsburg dacht tijdens de wedstrijd goed weg te komen tegen de vierdedivisionist: Josip Brekalo voorkwam met een treffer in de negentigste minuut dat Preussen Münster er in de reguliere speeltijd met een zege aan de haal ging; Wout Weghorst zorgde in de verlenging voor de 1-2, waarna Ridle Baku de eindstand op het scorebord zette.

Wolfsburg liet in een eerste reactie al weten de mogelijkheden om beroep aan te tekenen te onderzoeken. "We zijn teleurgesteld en hadden liever een andere uitkomst gezien dan de onderhandelingen. We zijn het niet eens met de uitslag en gaan nu rechtsmiddelen onderzoeken”, aldus directeur Tim Schumacher, die samen met ploegleider Marcel Schäfer, hoofdtrainer Mark van Bommel en keeperstrainer Pascal Formann ter plaatse was in Frankfurt.

Bezig met laden …