voetbalzone

VfL Wolfsburg ontslaat topman; onduidelijkheid over transfer Bazoer

Gijs Freriks12 dec 2016, 16:35
Laatst bijgewerkt: 12 dec 2016, 16:35
Advertentie

Klaus Allofs is niet langer de sportief directeur van VfL Wolfsburg. De club maakt maandagmiddag na ‘een grondige analyse’ bekend dat het ‘het beste’ is om met een andere bestuurder verder te gaan, aldus Javier García Sanz op de clubwebsite.

/

De voorzitter van de Raad van Toezicht laat in een statement weten dat het niet makkelijk was om deze beslissing te nemen. “Maar met het oog op de degradatiestrijd moesten we een beslissing nemen die het beste is voor de toekomst van de club”, aldus Sanz. Allofs spreekt zelf van een ‘treurige dag’: “Ik bedank iedereen van Wolfsburg, mijn gezin en de fans die mij hebben geholpen. Ik ben iedereen van de Wolfsburg-gemeenschap dankbaar.”

Wolfsburg staat na veertien speelronden op de vijftiende plaats in de Bundesliga en verloor afgelopen zaterdag nog met 5-0 van Bayern München. Het is onduidelijk of het vertrek van de zestigjarige Allofs invloed heeft op de onderhandelingen over Riechedly Bazoer. De middenvelder heeft al een mondeling akkoord met die Wölfe bereikt.

Bezig met laden …