voetbalzone

VfL Wolfsburg telt 32 miljoen euro neer voor Schürrle

Bart Kruyt02 feb 2015, 17:38
Laatst bijgewerkt: 02 feb 2015, 17:38
Advertentie

André Schürrle keert terug naar de Bundesliga. De aanvaller maakte anderhalf jaar geleden de overstap van Bayer Leverkusen naar Chelsea, maar slaagde er bij de Engelse topclub niet in om een vaste basisplaats te veroveren. Hij maakt nu plaats voor Juan Cuadrado, die zal worden overgenomen van Fiorentina, en heeft een contract tot medio 2019 getekend bij VfL Wolfsburg.

voetbalzone

De werkgever van Bas Dost betaalt naar verluidt liefst 32 miljoen euro voor de 24-jarige Schürrle, wat betekent dat Chelsea een flinke winst heeft gemaakt. Schürrle speelde van 2009 tot 2011 voor FSV Mainz 05, al verbond hij zich in 2010 alvast voor een langere periode aan Bayer Leverkusen. Hij maakte het seizoen af in Mainz en verkaste vervolgens voor acht miljoen euro naar die Werkself. Lang bleef de aanvaller niet bij die club: Schürrle vervolgde zijn opmars en speelde vrijwel alles. In de zomer van 2013 was hij niet meer te behouden voor Bayer en meldde Chelsea zich. The Blues tikten 21 miljoen euro af voor de Duitser.

De gigantische concurrentie in Londen ten spijt, kwam Schürrle in zijn eerste seizoen wel zeer geregeld aan bod. Hij speelde dertig wedstrijden en maakte acht doelpunten. De veelzijdige aanvaller kwam dit seizoen minder in het stuk voor, mede door de aanwezigheid van Willian. José Mourinho wilde liever geen afscheid nemen van zijn Duitse troef, maar snapte ook dat Schürrle het liefst wekelijks aan bod wilde komen. Met zijn overstap naar VfL Wolfsburg hoopt hij dat daadwerkelijk te bewerkstelligen.

Wolfsburg heropende afgelopen vrijdag het seizoen in de Bundesliga en zorgde meteen voor een daverende verrassing: het gaf kampioen Bayern München met 4-1 klop. In de dagen ervoor had de club Ivica Olic uitgezwaaid richting Hamburger SV, dus ontstond er een vacature in de aanval. Schürrle zal met Dost, Nicklas Bendtner en Kevin De Bruyne gaan spelen en zijn nieuwe club proberen te helpen, het Bayern nog lastig te gaan maken.

Bezig met laden …