voetbalzone

‘VfL Wolfsburg wil Dost in zomer vervangen en kijkt naar Madrid’

Erik van Dam27 mrt 2015, 18:26
Laatst bijgewerkt: 27 mrt 2015, 18:26
Advertentie

Bas Dost kende na de winterstop een ongelooflijk productieve periode bij VfL Wolfsburg, maar dat stelt zijn toekomst bij die club mogelijk niet veilig. De Bundesligist zou kijken naar de komst van Mario Mandzukic, vanaf komende zomer. Hij kwam al eerder uit voor die Wölfe en deed het toen goed: via de Volkswagenclub ging hij hogerop bij Bayern München en inmiddels komt de Kroaat uit voor Atlético Madrid.

voetbalzone

Bij Atlético speelde Mandzukic tot dusverre 23 wedstrijden in de competitie: hij was daarin goed voor 12 goals. Ondanks een contract tot medio 2018 zou hij in de belangstelling staan van zijn oude club, die zijn zomerse komst aan het ‘verkennen’ is, zo meldt AS vrijdag. Onduidelijk is nog of Mandzukic zélf oren heeft naar een rentree in Duitsland.

De clubleiding van VfL Wolfsburg zou in ieder geval Dost en niet diens aanvalskompaan Nicklas Bendtner willen slachtofferen, als Mandzukic terughalen een optie is. In januari, februari en maart maakte de Nederlandse spits in een tijdsbestek van acht weken liefst dertien doelpunten in acht wedstrijden. Dost kwam op 1 maart echter voor het laatst tot scoren. De Wolfsburger Tormaschine staat inmiddels alweer vijf wedstrijden ‘droog’.

Bezig met laden …