voetbalzone

VfL Wolfsburg ziet Europees ticket verdampen na verlies in BayArena

Erik van Dam01 apr 2016, 22:19
Laatst bijgewerkt: 01 apr 2016, 22:19
Advertentie

Bayer Leverkusen heeft vrijdagavond uitstekende zaken gedaan in de Duitse subtop. Die Werkself rekenden op eigen veld af met VfL Wolfsburg, waardoor de voorsprong in de Bundesliga groeit van vier naar zeven punten. Bayer Leverkusen klimt dankzij de 3-0 zege voor even naar plaats vier en wil nog lang mee strijden om die plek, die recht geeft op deelname aan de play-offs voor de Champions League. VfL Wolfsburg ziet op zijn beurt de Europese plaatsen uit het zicht raken.

/

Bayer domineerde in de openingsfase, al was de eerste redelijke kans voor Max Kruse aan de andere kant. De openingstreffer was echter loon naar werken voor Leverkusen en viel na een klein half uur. Julian Brandt ging een ragfijne één-twee aan met Hakan Calhanoglu en passeerde vervolgens Diego Benaglio. Later werd hij nog eens gevaarlijk en stond Stefan Kiessling in buitenspelpositie. VfL Wolfsburg speelde nog zonder Bas Dost, die op de weg terug is na zijn blessure.

Die Wölfe wisten dit seizoen nog niet één keer te winnen na een achterstand en ook vrijdag lukte het niet. Calhanoglu had de 2-0 op de slof, maar schoot net naast na een mooie combinatie met Brandt. Uiteindelijk zou Javier Chicharito Hernández het verschil maken in de BayArena: de Mexicaanse spits viel na een uur spelen in en zorgde een kwartier na zijn komst voor de twee goal van de avond. Na twee kansen kort achter elkaar joeg hij van de rand van de zestien meter strak binnen in de benedenhoek en brak het verzet van Wolfsburg echt.

Een andere invaller zou in het slot voor de 3-0 eindstand zorgen. Vladlen Yurchenko, die bezig is aan zijn tweede seizoen in Duitse dienst, was Calhanoglu na dik een uur komen aflossen en schreef zijn allereerste doelpunt voor Bayer op zijn naam. Na terugleggen van Hernández vuurde Yurchenko raak en maakte hij de avond nog wat fraaier. Leverkusen gaat gaat Gladbach (42 punten) en Schalke 04 (44) in ieder geval voor even voorbij en is de nummer vier van Duitsland met 45 punten.

Bezig met laden …