voetbalzone

VI maakt meer details rond transfer van Ajacied Mohammed Kudus bekend

Jonathan van Haaster05 aug 2023, 22:47
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:17
Advertentie

Voetbal International heeft meer details bekendgemaakt rond de aanstaande transfer van Mohammed Kudus. Eerder op zaterdag meldde The Athletic dat Ajax een principeakkoord heeft bereikt met Brighton & Hove Albion over de Ghanees. De Amsterdammers ontvangen ongeveer 40 miljoen euro. VI meldt nu dat de Amsterdammers daarnaast ook bonussen én een doorverkooppercentage hebben bedongen in de deal. Verdere details daarover zijn vooralsnog onbekend.

Kudus werd al meerdere malen gelinkt aan een overstap naar de Premier League en lijkt zijn transfer nu echt te krijgen. Ajax wilde het contract van de Afrikaan verlengen, maar die poging bleek tevergeefs. Kudus zelf moet nog wel tot een persoonlijk akkoord komen met Brighton, maar de verwachting is dat dat geen problemen gaat opleveren. Kudus staat nog tot medio 2025 onder contract in de Johan Cruijff ArenA, waardoor Ajax hoog in de boom kan zitten. Bij Brighton moet Kudus wereldkampioen Alexis Mac Allister doen vergeten. De Argentijn vertrok deze zomer naar Liverpool.

Kudus was afgelopen seizoen met name in de eerste seizoenshelft van Ajax één van de lichtpuntjes. De spelmaker maakte belangrijke treffers voor de Amsterdammers, die onder toenmalig trainer Alfred Schreuder kwakkelden. In de tweede seizoenshelft was Kudus minder dominant aanwezig, nadat hij wel een prima WK kende met Ghana. Kudus is echter altijd goed in de markt blijven liggen. Na drie seizoenen bij Ajax wilde Kudus een stap maken, zo liet hij intern duidelijk doorschemeren.

Vorig jaar zomer zag de rechtsbuiten annex aanvallende middenvelder een transfer naar Everton op het laatste moment afketsen. Hij was al persoonlijk akkoord met the Toffees, maar Ajax liet hem niet gaan. Dat is nu een ander verhaal. Bij Brighton komt Kudus terecht bij een van de revelaties van het afgelopen seizoen in de Premier League. De club eindigde na een uitstekend seizoen als zesde. Daarmee plaatste de club zich voor het eerst in zijn geschiedenis voor de Europa League. Kudus komt op voorspraak van manager Roberto De Zerbi, die hem bestempelde als topdoelwit.

Bezig met laden …