voetbalzone

Vice-preses Real gaat de fout in: ‘Straks is hij de beste trainer ter wereld’

Daniel Cabot Kerkdijk31 mei 2015, 10:40
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2015, 10:40
Advertentie

Real Madrid heeft de komst van Rafael Benitez nog niet officieel aangekondigd, maar de verwachting is dat de Spaanse topclub daar vanaf maandag verandering in gaat brengen. De oefenmeester zit zondagavond immers nog voor de laatste keer op de bank bij Napoli. Eduardo Fernández de Blas, vice-voorzitter van Real Madrid, versprak zich zaterdag echter.

voetbalzone

Fernández de Blas was zaterdag uitgenodigd voor het tienjarig bestaan van een lokale supportersvereniging. De sportbestuurder hield een toespraak en verklapte officieus de komst van de 55-jarige oefenmeester. “Ik zal jullie één ding vertellen. Eén ding. Carlo Ancelotti was een heus fenomeen. We zijn hem ontzettend dankbaar. Tot een paar dagen geleden was hij mijns inziens de beste trainer ter wereld. Net als José Mourinho tot twee jaar geleden.”

“En net als Rafael Benítez. Straks, vanaf komende week, is hij de beste trainer ter wereld.” Fernández de Blas werd tijdens zijn toespraak diverse malen onderbroken door ontevreden fans. Het gedwongen vertrek van Ancelotti zorgt nog steeds voor veel onbegrip. “Jullie hebben de beste trainer ter wereld ontslagen”, zo klonk het door de zaal. Fernández de Blas kwam niet verder dan: “Hij is een buitengewone trainer voor de club geweest, een echte heer waar iedereen veel respect voor heeft. En ik denk dat alle Madridistas daar net zo over denken.”

Bezig met laden …