voetbalzone

‘Vicekampioen van Italië vraagt naar ontevreden Fer’

Erik van Dam31 mei 2013, 10:12
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2013, 10:12
Advertentie

Napoli zou bij FC Twente navraag hebben gedaan naar Leroy Fer. De nummer twee van het voorbije Serie A-seizoen ziet in de 23-jarige middenvelder een goede versterking voor het nieuwe seizoen in Italië. Met Valon Behrami, Marek Hamsik en Gökhan Inler is de middenlinie van i Partenopei reeds goed bezet, maar Inler vertrekt in de zomer mogelijk bij de club.

/

Fer lijkt als zijn opvolger te zijn gescout door Napoli. Sportevai schrijft dat Fer doet denken aan Patrick Vieira en dat hij graag weg wil bij FC Twente. De relatie tussen club en speler is inderdaad broos geworden, de afgelopen maanden. FC Twente en Everton werden het in januari niet eens over een transfersom voor de tweevoudig Oranje-international, waardoor een overgang afketste.

Fer raapte zichzelf bijeen en speelde een verdienstelijke tweede seizoenshelft, maar is wel afgeknapt op FC Twente. Met de komst van Kyle Ebecilio heeft de Enschedese club al ingespeeld op een vertrek van Fer. Hij heeft nog een contract tot volgend jaar zomer; eerder speelde hij ruim vier jaar voor Feyenoord. Zaakwaarnemer Rob Jansen zegt dat er nog niets speelt rond Fer. "Het is rustig, hij moet eerst in alle rust het EK spelen. En daarna zien we wel verder. Maar ik sluit niet uit dat hij gewoon bij Twente blijft", zegt Jansen tegen TC Tubantia.

Bezig met laden …