voetbalzone

Vicevoorzitter Juventus trekt wit weg bij loting: 'Heb betere dagen gekend'

Matthijs van Laar14 dec 2015, 13:13
Laatst bijgewerkt: 14 dec 2015, 13:13
Advertentie

Bij de loting voor de achtste finales van de Champions League werden Bayern München en Juventus aan elkaar gekoppeld. Voor de neutrale toeschouwer een zegen, maar de twee clubs zijn er minder blij mee. Vicevoorzitter Pavel Nedved van de Italiaanse grootmacht trok even wit weg. “Ik heb betere dagen gekend”, zei hij in gesprek met Premium Sport.

voetbalzone

Na een groep met Sevilla, Manchester City en Borussia Mönchengladbach hoopte de Tsjech dit keer op een eenvoudigere loting. “Maar dit betekent dat we opnieuw zullen gaan lijden”, weet Nedved nu al. “Gelukkig spelen we uitstekend in Europa. We hebben onszelf enorm verbeterd, al blijft Bayern München natuurlijk een zware tegenstander. Niemand is echter onverslaanbaar. Zo moeten we denken.”

Daarnaast kan men bij la Vecchia Signora misschien troost putten uit het feit dat de loting ook in Zuid-Duitsland niet met gejuich is ontvangen. “We spelen tegen de finalist van vorig jaar, een van de beste teams van Europa”, vindt Bayern-coach Josep Guardiola. “Juventus zit op het niveau van Barcelona, Real Madrid en Bayern. Ze domineren al jaren in Italië. Het was samen met Paris Saint-Germain de sterkste tegenstander.”

Stopper Jerome Boateng snapt dat het zwaar gaat worden, maar hij is vol vertrouwen. “Ze zijn uitgekookt en tactisch uitstekend”, zegt hij op de website van der Rekordmeister. “Desondanks zijn wij favoriet, al zullen we twee goede wedstrijden moeten spelen om een ronde verder te komen.”

Bezig met laden …