FBL-GER-BUNDESLIGA-HOFFENHEIM-LEVERKUSENGetty Images

Victor Boniface is de grote man bij winnend Bayer Leverkusen, en viert dat op aparte manier

Sam Vreeswijk14 sep 2024, 17:30
Laatst bijgewerkt: 14 sep 2024, 17:30

Bayer Leverkusen heeft zaterdagmiddag de tweede competitiezege van het seizoen geboekt. Op bezoek bij TSG Hoffenheim werd er door de ploeg van trainer Xabi Alonso met 1-4 gewonnen. Martin Terrier, Victor Boniface (tweemaal) en Florian Wirtz scoorden voor Leverkusen, terwijl Mërgim Berisha nog iets terugdeed.

Hoffenheim begon met voormalig Ajacied Florian Grillitsch in de basis. Aan de kant van Leverkusen startte Jeremie Frimpong op de bank. Na een klein uur spelen zou hij wel invallen.

Na ruim een kwartier opende Leverkusen de score. Boniface werd diep gestuurd, kon zo op doelman Oliver Baumann af en legde uiteindelijk breed op de doeltreffende Terrier. In eerste instantie werd de goal nog afgekeurd wegens vermeend buitenspel, maar na inmenging van de VAR bleek dat daar geen sprake van was: 0-1 voor de bezoekers.

Na een half uur werd Boniface opnieuw diep gestuurd. Deze keer moest hij het alleen zien af te maken, en dat deed hij feilloos: 0-2. Bij het vieren van zijn doelpunt trok de spits zijn broekje naar beneden.

Toch werd het nog voor rust spannend. Een voorzet van Andrej Kramaric kwam in het strafschopgebied voor de voeten van Berisha, en de Duitser tikte raak: 1-2.

Vlak voor rust werd het bijna 1-3, toen Boniface opnieuw op Baumann af kon gaan. Deze keer kwam de keeper echter als winnaar uit de strijd. Uit de daaropvolgende corner was Wirtz opnieuw dicht bij een goal, maar gescoord zou er niet meer worden voor rust.

Na de rust liep Leverkusen alsnog verder uit. Wirtz benutte een strafschop na een overtreding van Dennis Geiger op Alejandro Grimaldo, en Boniface schoot na een goede actie en op aangeven van Frimpong raak: 1-4

Door de zege staat Leverkusen voorlopig vierde in de Bundesliga, met zes punten uit drie duels. Hoffenheim bezet momenteel plek twaalf.